28 Eylül 2017 12:52

Suriye görüşmelerinde 8’inci tur hazırlığı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 8. turunun ne zaman başlayacağına dair tarih verdi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerinin 8. turuna bu ayın sonu ya da kasım ayı başından itibaren başlanmasının planlandığını açıkladı.

Mistura, BM Güvenlik Konseyinde üye ülkelere Suriye’deki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Sputnik’in aktardığına göre, Astana görüşmeleri sonucu dört “çatışmasızlık/gerilimi azaltma bölgesi” oluşturulduğunu belirten Mistura, buna karşın devam eden çatışmalar nedeniyle durumun hâlâ kırılgan olduğunu vurguladı.

Çatışmasızlık bölgelerinin Suriye’nin fiilen bölünmesine neden olmaması, ülkenin birliği ve toprak bütünlüğünün tamamen korunması yönünde genel bir uzlaşının hakim olduğunu savunan Mistura, “Cenevre’deki Suriye görüşmelerinin 8. turunu bir ay içinde, ekim ayının sonu ya da kasım ayının başı gibi başlatmayı planlıyorum” dedi.

Taraflara, görüşmelere “ön koşulsuz” katılmaları çağrısında bulunan Mistura, “Hükümetin muhalefetle samimi bir şekilde müzakere etme sorumluluğu” bulunduğunu, muhalefetin ise “Görüşmelere ortak bir platformda tek bir ses olarak katılacağı sinyali vermesi sorumluluğunu taşıdığını” söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri 1 yıldır düzenli ücret alamıyor

SONRAKİ HABER

Bayern Münih, Ancelotti'yle yolları ayırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...