28 Eylül 2017 12:47

Bilecik ve Lüleburgaz’da işçi sağlığı eğitimleri düzenlendi

Cam Keramik-İş ve Gıda-İş, Bilecik ve Lüleburgaz’da işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri düzenledi.

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş ve Gıda-İş sendikaları Bilecik ve Lüleburgaz’da işçilerin katılımıyla işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri düzenledi.

Bilecik’te düzenlenen etkinliğe Bilecik ve ilçelerinden işçiler katıldı. İş kazaları ve iş cinayetleri üzerine bir sunum yapan Cam Keramik-İş Genel Sekreteri Ergin Ay, “Patronlar daha fazla kâr elde etmek uğruna, işçinin çalışma şartlarının güvenli ve sağlıklı olmasını sağlamamaktadır. İşçiler ağır şartlar altında sendikasız çalışmaya zorlanmaktadır. Türkiye’de işçi cinayetleri dünya ülkelerine göre başı çekmekte, patronların kârlılık oranları da dünya ülkelerine göre ilk sıralarda yer alıyor. Diğer ülkelerdeki patronların, işçiliğin bu kadar ucuz ve işçi güvenliğinin bu kadar önemsiz ve patronların kârlılık oranlarının çok yüksek olduğu Türkiye’yi kıskandığı doğrudur” dedi. 

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda en büyük görevin işçilere düştüğünü ifade eden Ay, “İşçi kardeşlerimiz kişisel koruyucu malzeme kullanımına özen göstermeli ve haklarını iyi bilmelidir. İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda işçi arkadaşlarımıza kapılarımız her zaman açık, buyursunlar akıllarına takılan soruları sorsunlar her zaman yardımcı oluruz” diye konuştu.

İşyeri Hemşiresi Ayşe Kuş ise başta silikozis hastası işçiler olmak üzere, meslek hastalıklarını ve meslek hastalıklarına maruz kalan işçilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı. Sendikaların işçi sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapmadığını söyleyen Kuş, işçi sağlığı ve güvenliği yasasının yetersiz olduğuna dikkat çekti.

GIDA-İŞ DANONE İŞÇİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Gıda-İş Sendikası ise Lüleburgaz’da, Danone işçileriyle bir araya geldi. Eğitim çalışmasına, fabrikanın her bölümünden seçilmiş işçilerin oluşturduğu İşyeri Komitesi üyeleri, Gıda-İş Genel Merkez Yöneticisi ve Danone İşçisi Nejdet Çalışkan ile Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı da katıldı. 

Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek, temsilci ve işyeri komitesinin görev ve sorumlulukları, örgütlenmenin sorunları ve işyerinde yaşanan sorunlar başlıkları altında burada bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı işçilerin görüş ve önerilerini sunmasıyla devam etti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyer'de toprak kayması: 6 aylık bebek şans eseri kurtuldu

SONRAKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçileri 1 yıldır düzenli ücret alamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...