28 Temmuz 2012 07:42

Tanış bırakılsın, ramazan çatışmasız geçsin

MAZLUMDER, 2 Temmuz 2012 tarihinde kaçırılan AKP Van Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış’ın bırakılması çağrısı yaptı.Tanış’ın kardeşi Halis Tanış ve amcasının oğlu Yüksel Tanış’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Van Şube Başkanı Fuat Değer ve

Tanış bırakılsın, ramazan çatışmasız geçsin
Paylaş

Tanış’ın kardeşi Halis Tanış ve amcasının oğlu Yüksel Tanış’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Van Şube Başkanı Fuat Değer ve GYK Üyesi Abdurrahim Semavi katıldı.

Ünsal, ramazan ayının çatışmanın ve silahların olmadığı bir ay olması gerektiğini belirterek halen süren çatışmalı sürecin son bulmasını istedi. Hayrullah Tanış’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan Ünsal, Tanış’ı esir alan PKK’ye seslenerek, bölgedeki gergin havanın yumuşamasını sağlayacak girişimlerde bulunmalarını istedi.

Değer de daha önce Tanış’ın serbest bırakılması için İHD ve Van Barosuyla iki kez çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, yaklaşık on yıldır gerçekleşen kaçırma olaylarında son bir yıldır infaz yapılmadığını, Tanış’ın da sağ salim serbest bırakılmasını umut ettiklerini söyledi.

Yüksel Tanış da barışın tesis edilmesini talep ederek, Hayrullah Tanış’a bayramdan önce kavuşmak istediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İZBAN işçileri sakal tıraşı olmayacak, makyaj yapmayacak

SONRAKİ HABER

Meşaleler olimpiyat, balonlar THY için!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa