28 Eylül 2017 11:13

Manisa’da artış sağlandı, sayacılar işbaşı yaptı

Manisa’da imalatçılar iş bırakan sayacılara parça başı ücretlerde 1 liralık artış yaptı. Sayacılar şimdilik eylemlerini sonlandırdı. 

Paylaş

Manisa’da sayacıların iş bırakma eylemi sonrasında imalatçılar parça başı ücretlerde 1 liralık artış yaptı. Sayacılar şimdilik eylemlerini sonlandırırken bütün taleplerinin arkasında durmaya devam edeceklerini aktardı. 

Birçok ilin ardından Manisa’da da ayakkabıcılar sitesinde çalışan sayacılar iş bırakma eylemine başlayarak parça başı ücretlerinin yüzde 50 arttırılması ve solüsyon ve iplerinin imalatçılar tarafından karşılanması ve kayıt dışılığın son bulmasını istedi.

Sayacıların büyük bir kısmının katıldığı iş bırakma eylemleri sırasında sayacı temsilcileri, büyük imalatçıların temsilcileri ile toplantı gerçekleştirerek taleplerini iletti. Yapılan görüşmenin ardından parça başı ücretlerde şimdilik 1 lira artış sağlandı. 

Sayacılar şimdilik tekrardan işbaşı yaptı. Taleplerin tamamen hayata geçirilmesi için önümüzdeki haftalarda sayacı temsilcileri ile imalatçı temsilcileri bir kez daha bir araya gelecek. Sayacılar talepleri yerine getirilmezse yeniden iş bırakacaklarını dile getirdi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM: Editörün cezalandırılması ifade özgürlüğü ihlalidir

SONRAKİ HABER

Atatürk büstü çatı katına kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...