28 Eylül 2017 10:41

'Valiye hakaret' suçlamasıyla yargılanan Saran beraat etti

Aydın Valisine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan Emek Partisi Aydın İl Başkanı Abdurrahman Saran beraat etti.

Paylaş

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Emek Partisi Aydın İl Başkanı Abdurrahman Saran beraat etti. 

Aydın 2. Asliye ceza mahkemesinde görülen duruşmanın ardından konuşan Saran, “Aydın Valisinin göreve geldiğinden beri -hükümetin de KHK’leri doğrultusunda- yerelde, demokratik eylem ve kurumlara karşı oldukça baskıcı ve hukuk dışı uygulamaları oldu. Biz de Aydın’da parti olarak eleştirilerimizi yaptık. Buna tahammülsüzlük gösterilerek hakaret gerekçesiyle dava açıldı. Bugün görülen duruşmada da verilen kararla yaptığımın eleştiri olduğu kabul edillere beraat ettim” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilenler için yaptığı eyleme katılıp açıklama yapan EMEP İl Başkanı Abdurrahman Saran'a, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a hakaret iddiasıyla dava açılmıştı. 23 Eylül 2016’daki eylem sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ilgili olarak Vali Koçak’a tepki gösteren Saran’ın, “Siz ezilenlerin haklarını aramasını engellemek için görevlendirilen hükümetin valisi misiniz? Yoksa Aydın Valisi mi?​” şeklindeki sözleri hakaret sayılmıştı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadri Gürsel: Diğer arkadaşlarımızı da bırakın

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Bağımsız devlet olacakmış, otur oturduğun yerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...