28 Eylül 2017 08:28

Emrah Serbes tutuklandı: Ölümlü kazayı ben yaptım

Yazar Emrah Serbes, ölümlü bir trafik kazasının sorumlusu olduğunu açıklayarak teslim olduğunu duyurdu. Serbes, tutuklandı.

Paylaş

Yazar Emrah Serbes, 22 Eylül 2017'de İzmir-Aydın otobanında gerçekleşen ve 16 yaşındaki Zeynep Özçelik ve baba Ayhan Özçelik'in yaşamını yitirdiği kazanın sorumlusu olduğunu belirterek teslim olduğunu açıkladı. Emrah Serbes tutuklandı. Anne  Nigün Özçelik ise yoğun bakımda, hayati tehlikesi devam ediyor. 

Twitter hesabından olayı duyuran Serbes kazayı şöyle anlattı:

"Bir rampanın ardından birden önümüzde çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk...

Araçtakilerin nabızlarına baktım. Anne hala hayattaydı. 112'yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi"

KAZAYI ÜSTLENEN KENAN DOĞRU CEZAEVİNDE

Kaza anındaki şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemediğini, kazayı suçsuz arkadaşı Kenan Doğru'nun üstlendiğini söyleyen Serbes, Doğru'nun cezaevinde yattığını ifade etti.

"Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım" diyen Serbes, "Savcılığa geldim ve teslim oluyorum" şeklinde konuştu.

Serbes, "Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezası neyse çekmeye hazırım" diyerek "Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün  benim için bir azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdan azabından kaçamazsın" diye yazdı. 

SAVCI 2 GÜN ÖNCE SORUŞTURMA BAŞLATIMIŞ

Milliyet'in haberine göre de kazayla ilgili soruşturmayı yürüten İzmir, Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı iki gün önce kaza sırasında aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlattı. Bu kapsamda şoför hava yastığı üzerindeki kan örnekleri alınarak Kenan Doğru ve Emrah Serbes’ten alınacak örneklerle Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştırılması talimatını vermiş.

TUTUKLANDI

Torbalı Adliyesi'ne gelerek teslim olan Serbes, önce Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Serbes ardından, tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Serbes, tutuklandı.

'ÖMÜR BOYU VİCDAN AZABIYLA YAŞAYACAĞIM'

Serbes, cezaevine götürülürken adliye çıkışında basın mensuplarına, "Yakınlarından özür dilerim, yere batsın Emrah Serbes. Benim adım Emrah Serbes. Sonunda 't' yok. Bundan sonra benim sonumda hiçbir şey yok. Keşke o kazada ben ölseydim. Çok pişmanım. Ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayacağım" dedi.

TELEFON KAYITLARININ İNCELENMESİ TALEP EDİLDİ

Öte yandan Özçelik Ailesi'nin savcılığa avukatları aracılığı ile başvuru yaptıkları ortaya çıktı. Başvuruda kaza sonrası aracı kullandığını belirten Kenan Doğru'ya alkol kontrolü yapıldığı, ancak uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığıyla ilgili herhangi bir testin yapılmadığı, bu yönde de test yapılması talebinde bulunulduğu ifade edildi. Ayrıca kazanın seyrinin değiştirme ihtimaline karşı Kenan Doğru ile Emrah Serbes'in olaydan hemen sonraki telefon kayıtlarının incelenmesini de talep ettiği belirtildi.

KENAN DOĞRU HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Emrah Serbes’in yerine suçu üslenip yalan ifade veren Kenan Doğru hakkında soruşturma açıldı. Doğru’nun iki kişinin ölümünden dolayı tutukluluk halinin de sonlandırılması, tahliyesi talep edildi. 

EMRAH SERBES'İN İLK İFADESİ

Öte yandan Serbes'in kaza sonrası verdiği yanıltıcı olan ilk ifade ortaya çıktı. Milliyet’in ulaştığı ifaye göre Serbes ifadesinde şunları söylemiş: “Kenan Doğru kullanıyordu. Ben yolcu koltuğundaydım. Orta şeritte seyir halindeydik. Önümüze aniden araç çıktı. Kenan manevra yapmak istedi ama kurtaramadı. Araca ve bariyerlere çarparak sürüklendik. 2-3 takla attık. Araçtan çıktıktan sonra birbirimizi kontrol ettik. Yaralanmamıştık. Ambulansa ve jandarmaya haber verdik.  Yol yağışlı ve kaygındı. Aracın hızını hatırlamıyorum. 

Kenan Doğru da kazadan sonra verdiği ifadede “Aracı ben kullanıyordum. Emrah da yanımda oturuyordu. Hızım 130 kilometre civarındaydı. Öndeki aracı geç fark ettim. Şerit değiştirmeye çalıştım. Yolun ıslak olması sebebiyle frene basmama rağmen araç kontrolden çıktı öndeki araca çarptı. Emrah ile sunrooftan dışarı çıktık. Olmasını istemezdim. Hemen ambulans çağırdık.”

KAN ÖRNEĞİNDEN ALKOL MUAYANESİ YAPILACAK

Serbes kaza sonrasında ‘tanık’ olarak dinlendiği için  alkol muayenesi yapılmamış.  Ancak savcılık araçtaki hava yastığında bulunan kan örneklerini alkol incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

ÖZÇELİK AİLESİNİN AVUKATI: VİCDANLI VATANDAŞ İMAJI ÇİZMEYE ÇALIŞTI'

Serbes'in tutuklanmasının ertesi günü Özçelik Ailesinin avukatı açıklama yaptı. Avukat Burcu Ece Güler, kazadan sonra Emrah Serbes'in alkol testinin yapılmaması, hastaneye gitmeyi kabul etmemesi ve kaza tutanaklarında adının yer almaması üzerine ailenin şüphelendiğini ifade etti. Savcının aracın hava yastıkları üzerindeki kan izlerinden DNA testi istemesinin ardından ise Serbes'in teslim olma senaryosu yazdığını iddia eden Güler, "22 Eylül'de meydana gelen kazada müvekkilimin babası, kız kardeşi olay yerinde hayatını kaybetmiş, annesi ise ağır yaralanmış ve yoğun bakımda hayati tehlikesi devam etmektedir. Emrah Serbes olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede olayı üstlenmemiş, kazayı Kenan Doğru yapmış gibi göstermiştir. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalışmıştır. Müvekkilim bir yandan annesinin tedavisi ile ilgilenirken, bir yandan da Emrah Serbes'in aracı kullanan kişi olduğunu kanıtlamaya çalışmıştır. Emrah Serbes'in kazadan hemen sonra hastaneye gitmeyi kabul etmemesi, alkol testi yaptırmaması aile tarafından şüpheyle karşılanmıştır. Ancak kazadan sonra Emrah Serbes ilk olarak mağdur olduğu için alkol testi yapılmamıştır. Kaldı ki Emrah Serbes'in içinde olduğu araca baktığınızda hastaneye gitmeyi kabul etmemek anormal bir durumdur" dedi.

Kaza sonrası yaşanan bu gelişmeler üzerine kazayı soruşturan savcının da şüphelerinin arttığını söyleyen Güler, "Savcılık, kaza sonrası telefon kayıtlarının incelenmesi, Emrah Serbes'in aracındaki hava yastıkları üzerindeki kan izlerinin adli tıpa gönderilerek DNA istenmesi, emniyet kemerinin vücutta bıraktığı izlerin tespit edilmesi yönünde karar verdi. Kenan Doğru'nun tutuklu olduğu cezaevine gidilecekti. Adli tıptan da randevu alınmıştı. Bunun üzerine gerçeğin ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, sosyal medya gücünü kullanmış ve yazdığı senaryoya uygun davranmıştır. Çünkü Serbes'in bir takip kitlesi var. Tabi ki buna aile de inanmamıştır. Ayrıca ailenin sosyal medya üzerinden Serbes'e teşekkür ettiği yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Avukat Güler, Emrah Serbes'in itiraf mektubunda 112'yi aradıklarını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, "Kazadan sonra araçtan çıkıp yaralı kızı gördükten sonra 112'yi aradıklarını söylüyorlar. Ancak yapılan incelemede Kenan Doğru ve Emrah Serbes tarafından 112'ye herhangi bir arama yapılmadığı belgelendi. Kazadan sonra yaptıkları her şey şüphe uyandırdı. Şuan da açıklayamayacağımız savcının da emri ile toplanan deliller var. Savcının Serbes üzerine yürüdüğü çok net. Bunu anlayan Serbes jet hızıyla ortaya bir itiraf mektubuna başvurdu" diye konuştu.

'KENAN DOĞRU İÇİN BAŞVURU DA BULUNACAĞIZ'

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes'in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi'nden salıverildi. Ancak Özçelik Ailesi'nin avukatı Güler, bugün Torbalı Adliyesi'nde Doğru'nun 'delilleri karartmak' suçu iddiasıyla tekrar tutuklanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

22 Eylül 2017'de  34 NT 5005 plakalı  otomobil, İzmir-Aydın Otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik (59)  idaresindeki 35 TV 9335 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, Özçelik ile kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik olay  yerinde hayatını kaybetti, anne Nilgün Özçelik ağır yaralandı.

Otomobilin sürücüsü olduğu belirtilen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

1981 Yalova doğumlu yazar ve senarist. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü mezunu. BirGün için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı.

Hayvan dergisinin Ankara temsilciliğini yaptı. Bu dergide Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri "Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz" (Say Yayınları, 2006) adıyla kitaplaştırdı.

İlk romanı, "Her temas iz bırakır" 2006'da İletişim Yayınları'ndan çıktı. Daha sonra Son Hafriyat (2008), Erken Kaybedenler (2009), Hikayem Paramparça (2012), Deliduman (2014), Müptezeller (2016) romanlarını yazdı.

Her Temas İz Bırakır'daki Behzat Ç karakterinden uyarlanan televizyon dizisinde senaristlik yaptı. OT ve KAFA dergilerinde yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Portekizli çocuklar Türkiye dahil 47 ülkeye dava açıyor

SONRAKİ HABER

İzmir depreme hazır değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...