28 Temmuz 2012 07:03

Askeri birlikte ölü bulunan gencin cenazesinde tepki

Askerliğinin bitmesine 27 gün kala birliğinin yakınında ölü bulunan Nihat Bakır'ın cenaze töreninde hükümete büyük tepki vardı. Cenazeye katılan yurttaşlar, Bakır'ın Kürt olduğu için öldürüldüğünü söyledi.Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde tezkeresine 27 gün kal

Askeri birlikte ölü bulunan gencin cenazesinde tepki
Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde tezkeresine 27 gün kala birliğinin hemen yanındaki arazide ölü bulunan Ağrılı Kürt asker Nihat Bakır dün akşam saatlerinde ailesinin yaşadığı İzmir Narlıdere'de toprağa verildi. İstanbul'da yapılan otopsi işlemlerinin ardından İzmir'e getirilen Bakır'ın cenazesi önce 2. İnönü Mahallesi'ndeki evine, ardından da Merkez Cami'ye getirildi. Cenaze aracının camiye getirilmesi esnasında sinir krizi geçiren kimi aile bireyleri baygınlık geçirdi.

Bakır'ın annesi, iki erkek çocuğuna sarılarak ağlarken Bakır'ın babası ise ayakta durmakta zorlandı. Cenazede Bakır’ın Kürt olduğu için öldürüldüğü söylenerek tepki gösterildi. Daha sonra cenaze Yukarı Narlıdere Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

Mezarlıkta Bakır'ın annesinin ve kız kardeşinin ısrarları sonucu cenazeye son bir kez bakmalarına izin verildi. Anne oğlunu gördükten hemen sonra çığlık atarak baygınlık geçirdi. Bakır, gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Öte yandan çocuklarının öldürüldüğünü dile getiren aile, dün söz konusu askeri birliğe gitmiş ve olay yerini görmüştü. Otopsi esnasında çocuğunun cansız bedenini gören baba Rıfat Bakır, kurşunun ensenin üstünden girdiğini ve çeneyi parçalayarak çıktığını aktardı. Bir insanın bu biçimde intihar edemeyeceğini dile getiren Bakır, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

ÖMSS: Büyük proje büyük adaletsizlik!

SONRAKİ HABER

İZBAN işçileri sakal tıraşı olmayacak, makyaj yapmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...