27 Eylül 2017 16:12

İnsan manzaraları ‘Cinerama’da

Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki'nin ilk kişisel fotoğraf sergisi 'Cinerama' 10-31 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Paylaş

Altın Palmiye ödüllü “Kış Uykusu”, “Sarmaşık”, “Kelebeğin Rüyası” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da”nın da aralarında olduğu birçok filmin görüntü yönetmenliğini yapan Gökhan Tiryaki, ilk kişisel fotoğraf sergisi ‘Cinerama’ ile katılımcılarla buluşacak. 2005-2015 yılları arasında çektiği 30 fotoğraftan oluşan sergi, 10-31 Ekim tarihleri arasında UNIQ İstanbul’daki UNIQ Hall’de ziyarete açık olacak.

Sinema filmi tadındaki karelerine gezdiği coğrafyalardan panoramik görüntülerle birlikte insan manzaralarını yansıtan Tiryaki, ‘Cinerama’yı şu cümlelerle ifade etti:

“Cinerama, fotoğraf serüvenimin, sinema serüvenimle kesiştiği yıllarda çektiğim yüzlerce karenin içinden kavramsal olarak hem sinemacı hem de fotoğrafçı bakış açımı içinde barındıran fotoğraflardan oluşuyor. Serginin panoramik fotoğraflardan oluşmasının en önemli nedeni insanları alışık olmadıkları bir kadraj anlayışının içine alabilmek ve onları çevreleyen mekânları olabildiğinde geniş vererek bizatihi konunun kendisi haline getirmek. Çok sevdiğim bir söz vardır: ‘Mekânlar insanlarla güzeldir.’ Ben bu güzelliğin peşindeyim. Sanatın içinden insanı çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Benim fotoğraflarım da öyle.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener, partisinin kurucular kurulunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Hasta yakını, hastane çalışanına saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...