28 Temmuz 2012 11:01

İş yükünün artırılmasına isyan ettiler

İstanbul Merter’de kurulu bulunan Teksim Giyim Sanayiinde çalışan işçiler, patronun iş yüklerini yüzde 50 artırmasına isyan etti. Makine bölümünde 4 makine ile yapılan işin 6 makineye çıkarılmasına tepki gösteren işçiler, fabrika önünde açıklama yaptı. İşçilere, TEKSİF yöneticileri de

İş yükünün artırılmasına isyan ettiler
Paylaş

Teksim Tekstil’de makine bölümünde 4 olan makine sayısı 6’ya çıkarıldı. 16 Temmuzdan itibaren 4 makinede çalışan 30 işçinin, 6 makinede çalışması istenince işçiler bunu kabul etmedi. İşçi takviyesi yapılmadan bir anda iş yüklerinin yüzde 50’ye çıkarılmasını kabul etmeyen işçiler, yeni makinelerde çalışmadı. Bunun üzerine işçilere 2 defa uyarı verildi. Son olarak evlerine de noter aracılığıyla uyarı gönderilen işçiler dün fabrika önünde açıklama yaptı.

KÂRINI ARTTIRIYOR İŞÇİYİ DÜŞÜNMÜYOR

Makine bölümünde çalışan işçiler öğle molasında fabrika bahçesine bir araya geldi. Alkış ve ıslıklarla uygulamayı protesto eden işçilere, TEKSİF yöneticileri de destek verdi.

Burada açıklama yapan TEKSİF Örgütlenme Müdürü Asalettin Aslanoğlu, “Fabrika yetkililerinin işçilere hiçbir şey sormadan makine sayılarını arttırdığını” dile getirdi. “Makine sayısının 6’ya çıkmasıyla patronun kârını yüzde 50 arttırdığını ancak işçiyi düşünmediğini” ifade eden Aslanoğlu, “Yapılanın iş kanununa aykırı olduğunu” belirtti. Açıklama öncesi işçilerin dışarı çıkmasının engellenmek istenmesine de tepki gösteren Aslanoğlu, fabrika yöneticilerinin işçileri keyiflerine göre değil yasalara göre yönetmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklama öncesi fabrika yetkilileriyle görüştükleri bilgisini de veren Aslanoğlu, yetkililerin 6 makinede ısrar ettiğini, sorun çıkması halinde yeni bir değerlendirme yapacaklarını söylediklerini aktardı. İşçilere gönderilen ihtarnamenin geri çekilmesini, uyarıların da iptal edilmesini isteyen Aslanoğlu, işçilerin alacağı kararlara destek vereceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan TEKSİF Yedikule Şube Başkanı  Sebahattin Çetin de işçilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Açıklamanın ardından işçiler iş başı yaptı.

TEKSİF, 2.5 senedir Teksim’de örgütlenme çalışması yürütüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis kurşunuyla ölen gencin ailesi adalet istiyor

SONRAKİ HABER

Batman’dan Ankara’ya ‘kara ring’ işkencesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...