27 Eylül 2017 12:51

Sürgünler eğitimi sekteye uğrattı

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Abbas Şahin: 254 öğretmenin Diyarbakır'dan sürgün edilmesi kentte eğitimi sekteye uğrattı.

Paylaş

Esra DAL

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen ve sonra görevlerine iade edilen yaklaşık 4 bin öğretmenden 744’ü, okulların açılmasına sayılı günler kala çeşitli kentlere sürgün edilmişti. Sürgünler kapsamında 264 öğretmen Diyarbakır’dan sürgün edildi. Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Abbas Şahin eğitimin sekteye uğratıldığını söyledi.

Sürgün edilen öğretmenlerin yerine farklı öğretmenler atandığını, atanan öğretmenlerin pedagojik eğitimlerinin bilinmediğini dile getiren Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eş başkanı Abbas Şahin, şöyle devam etti: “Veli ve öğrenciyi anlama noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Bu anlamda yaşanan sürgün ve ihraçlar, eğitimi sekteye uğratıyor. Televizyonlarda her gün aile birliğinden söz eden iktidar, aynı hassasiyeti eşleriyle sürgün edilen öğretmenlere de göstermesini bekliyoruz. Sürgün edilen eşlerin çocukları, annesiz babasız ortada kaldı. Bu da aile birliğine büyük zarar verdi. Bu sürgülerin amacı, herkesin muhalif kimliğinden vazgeçmesidir. Bu adaletsizlik tamamen son bitene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Demokrasi ve adalet bir gün herkese lazım olacak” dedi. 
(Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Real işçileri patron hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

200 öğrencinin  zehirlenmesi  hakkında soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...