27 Eylül 2017 12:46

Kod-A’da sendikal haklar ihlal edildi

Sosyal-İş Sendikası, yetki belgesini aldığı Kod-A şirketinde sendikal hakların ihlal edildiğini belirterek, sendikal haklara saygı duyulmasını istedi.

Paylaş

Şirketlere dijital arşiv sağlayan Kod-A Bilişim’de örgütlenme çalışması yürüten DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki tespiti belgesini aldı. Sendikanın örgütlülüğünü kırmaya çalışan şirket yönetimi, yetkiye itirazda bulunarak işçiler üzerinde üzerinde baskı uygulamaya başladı. Baskılar, işten atmalara, sürgün ve tehdite kadar vardı.

Sosyal-İş Sendikası da Kod-A yönetiminin tutumu ile ilgili şirketin İstanbul ve İzmir’deki işyerleri önünde açıklama yaparak yönetimi sendikal haklara saygı göstermeye davet etti ve sendikal özgürlüğün engellenmesinin suç olduğunu hatırlattı.

İzmir’deki eyleme Birleşik Metal-İş, Güvenlik-Sen ve Dev Turizm-İş yöneticileri de destek verdi. Ayrıca öğle arasının saati değiştirilerek içerideki işçilerin eyleme katılmasına engel olundu.

Basın açıklamasını okuyan Sendikanın Genel Başkanı Metin Ebetürk, sendikal hakların ihlaline son verilmediği sürece bütün Kod-A işyerlerinin önünde eylem yapacakları bilgisini verdi. TİS masasına oturana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini de ifade eden Ebetürk sendika karşıtı çalışmaların son verilmesini, atılan işçilerin geri alınmasını, yetki itirazının geri çekilmesini ve TİS görüşmelerine başlanılmasını istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçilerine lağım temizlettirdiler

SONRAKİ HABER

Roboskili aileler 300 haftadır adalet arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...