27 Eylül 2017 12:34

Van'a İranlı turist geliyor ama küçük esnafa uğramıyor

Van'a bu yıl 300 bin İranlı turist geldi ama küçük esnafın durumunda değişen bir şey olmadı.

Paylaş

Van’a bu yıl içerisinde yaklaşık 300 bin İranlı turist giriş yapmasına rağmen küçük esnafın durumunda bir şey değişmedi. Kente gelenlerin büyük bir bölümü alışverişlerini sadece büyük mağazalarda yaparken, küçük esnaf ise ekonomik krizin sıkıntılarını her gün biraz daha derinden yaşıyor.

Abbas İtah adlı pazar esnafı, “Turistlerin gelmesi bizim işlerimizi değiştirmiyor. Ülkede ekonomik kriz var” dedi. İranlı turistlerin pazara uğramadıklarını aktaran İtah, “İranlılar özellikle büyük mağaza ve alışveriş merkezlerine gidiyor. Büyük mağazalara göre çok daha düşük fiyata eşya satmamıza rağmen bizi tercih etmiyorlar” dedi.  “Vanlı esnafın durumu İranlılar gelince iyi oldu” şeklinde yerel basında çıkan haberlerin doğru olmadığını belirten İtah, Türkiye’de genel bir ekonomik krizin olduğunu söyledi. Büyük mağazaların durumunun iyi olduğunu dile getiren İtah, “Ülkede yaşanan ekonomik bir kriz var. Bir krizin yaşandığı zaten gözler önünde. Biz küçük esnaf olarak bazen siftah bile yapamıyoruz. Bulunduğumuz pazarda 300 dükkan vardı. Son yıllarda bu esnafların yüzde 20’si dükkanlarını kapattı” diye konuştu.
Tuşba Halk Pazar’ında esnaf olan Kazım Keleş ise, bir yıldır zararına çalıştıklarını belirterek, İranlıların kendilerini tercih etmediklerini söyledi. Keleş, “İranlıların bize faydası yok. İranlıların sadece büyük esnaflara yararları var. Biz küçük esnaf şuan kiralarımızı bile çıkaramıyoruz” dedi. Ürünleri çok daha uyguna satmalarına rağmen alıcı bulamadıklarını belirten Keleş, medyada çıkan ‘esnafın durumu çok iyi’ haberlerinin yalan olduğunu ifade etti. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu HDP Milletvekili Baluken için 47 yıl hapis istendi

SONRAKİ HABER

İnşaat işçilerine lağım temizlettirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...