160 kişilik geçici işe 2 bin 565 başvuru

Urfa Siverek'te İŞ-KUR'un toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam edilecek 160 kişilik geçici işe 2 bin 565 kişi başvurdu.

27 Eylül 2017 12:26
Paylaş

Urfa’nın Siverek ilçesinde, İŞ-KUR’un toplum yararına çalışma programı kapsamında okullarda istihdam edilecek 160 kişilik geçici işe 2 bin 565 başvuru oldu.

İş-Kur İl Müdürlüğü ilçedeki okulların bünyesinde 9 ay süre ile 160 kişi istihdam edeceğini duyurdu. 160 kişinin alınacağı duyurulan asgari ücretli iş için İŞ-KUR’un Siverek Müdürlüğüne 2 bin 565 kişi başvuru yaptı. Yoğun başvurunun ardından bugün Siverek Spor Salonu’nda kura çekimi düzenlendi. Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile geçici işe alınacak 160 asil ve yedek kişinin isimleri belirlendi. Kurada ismi çıkanlar iş bulmanın sevincini yaşarken, ismi çıkmayanlar ise üzüldü. (URFA)


BESNİ’DE 50 KİŞİLİK İŞE 1063 BAŞVURU

Adıyaman’da da İŞKUR Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Besni'deki okullarda istihdam edilecek 50 kişilik iş başvurusuna bin 63 kişi başvuruda bulundu.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde noter huzurunda çekilen kuraya bin 63 kişi katıldı. Kura sonunda 50 kişi okullarda çalışma hakkı kazandı. Kura çekimine gelenler listelerde kendi isimlerini bulmak için uzun kuyruk oluşturdu. Kurada ismi çıkan 50 kişi, 9 ay sureyle asgari ücretli olarak istihdam edilecek. (ADIYAMAN)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Van'da sebze hasadı: Günde 12 saat 40 liraya çalışıyorlar

SONRAKİ HABER

İSİG açıkladı: Son 4 ayda 753 işçi can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...