27 Eylül 2017 12:15

Zülfü Livaneli’nin 50. sanat yılı Nilüfer’de kutlandı 

Nilüfer Belediyesi, Zülfü Livaneli’nin, 50. sanat yılı anısına özel bir gece düzenledi.

Paylaş

Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, müziği ile çok sayıda ulusal ve uluslararası alanda ödül alan, sanatın gelişmesi adına çalışmalar yapan, kitapları birçok yabancı dile çevrilen, sanat yaşamı boyunca 300’e yakın besteye imza atan yazar, senarist, yönetmen, aydın kişi Zülfü Livaneli’nin, 50. sanat yılı anısına özel bir gece düzenledi. 

Etkinlikler, Zülfü Livaneli’nin eserlerinden, dostlarından, hayatından ve sanat yaşamından kesitlerin yer aldığı “Livaneli-Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam” temalı serginin açılışı ile başladı. Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman, Nazlı Yazgan, Ahmet Çakıcı ile Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Sunay Akın ve çok sayıda Livaneli hayranı katıldı. 

15 Ekim’e kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak olan serginin açılışının ardından, salon etkinliklerine geçildi. 

BOZBEY: LİVANELİ HERKESİN YAŞAMINDA İZ BIRAKTI

Açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Zülfü Livaneli’nin 50. sanat yılını kutladı. “Hepimizin yaşamında mutlaka bir izi olan, şarkılarıyla, kitaplarında yer alan cümleleriyle, beyaz perdedeki filmlerinin replikleriyle, sevdiğimize, dostumuza yoldaşımıza seslendiğimiz Zülfü Livaneli’yi, 50. sanat yılında ağırlamak gurur verici” dedi.

Zülfü Livaneli’nin, Ege ve dünyanın tüm denizlerinin barış denizi olması için çarpan, insanlıktan yana bir yürek olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da, “Dudaklarımızda bitmemiş, yarım kalan bir ezgiyle şarkılara sığındığımız günlerin müzik insanı, yazarı, senaristi, sanat ve düşün insanı Zülfü Livaneli’yi ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

‘ÇOK AZ KİŞİ BÖYLE BİR GECEYİ HAK EDER’

Geceye, hazırladığı  “Bir Zülfü Livaneli” belgeseli ile katılan Nebil Özgentürk, Türkiye’de çok az düşünce adamı, sanatçı, besteci veya romancının böyle bir geceyi hak edeceğini söyledi. Özgentürk, “Yüreğiyle, vicdanıyla, yılmaz tavrıyla ayakta kalan o kadar az insan var ki. Ben, Livaneli türküleriyle büyüdüm. Ben belgeselciysem, biraz da Zülfü Livaneli yüzündendir” dedi. 

Konuşmaların ardından, yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün yaptığı “Bir Zülfü Livaneli Belgeseli” izlenime sunuldu. Belgesel gösteriminin ardından Ferhat Livaneli Orkestrası sahne aldı. “Leylim Ley”, “Sevda Değil”, “Nefesim Nefesine” gibi Zülfü Livaneli eserlerini seslendiren orkestra, “Karlı Kayın Ormanında” şarkısını salonu dolup taşıran Livaneli hayranlarıyla birlikte söyledi. 

SUNAY AKIN’DAN LİVANELİ ÜZERİNE HATIRALAR

Muhteşem gecede, Sunay Akın da sahneye çıkarak, Zülfü Livaneli’nin anılarını ve eserlerinin öykülerini kendine özgü üslubuyla anlattı. Konserde, sürpriz yaparak sahneye çıkan Nebil Özgentürk de, Livaneli’nin “Atlının Türküsü”nü yorumladı. 

ZÜLFÜ LİVANELİ İLE MUHTEŞEM KAPANIŞ 

Gecenin finalini, Zülfü Livaneli sahneye çıkarak yaptı. Livaneli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman, Ahmet Çakıcı, Nazlı Yazgan ile Sunay Akın ve Nebil Özgentürk’ü de sahneye davet etti ve hep birlikte Ferhat Livaneli Orkestrası eşliğinde, “Yiğidim Aslanım” ve “Ey Özgürlük” eserlerini seslendirdiler. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ Cezaevinde açlık grevi başladı

SONRAKİ HABER

Afyon'daki cephanelik patlaması: 'Davada yol alınmadı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...