27 Eylül 2017 10:44

İran'da IŞİD'in katlettiği askere görkemli tören

IŞİD'in Suriye-Irak sınırında katlettiği İranlı asker Muhsin Hoceci için başkent Tahran'da kitlesel cenaze töreni yapıldı.

Paylaş

Suriye'deki çatışmalarda IŞİD tarafından esir alındıktan sonra boğazı kesilerek öldürülen İranlı asker Muhsin Hoceci için başkent Tahran'da görkemli bir cenaze merasimi düzenlendi.

Ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve birçok üst düzey siyasi ve askeri yetkilinin hazır bulunduğu törene yüz binlerce kişi katıldı.

Merasimde, Ayetullah Hamaney Fatiha okuduktan sonra eğilerek İranlı askerin tabutunu öptü.

Hoceci, 7 Ağustos'ta Irak-Suriye sınırında yer alan Tanaf bölgesindeki çatışmalarda esir düşerek infaz edilmişti. Öldürülen İranlı askerin cenazesi ancak önceki gün İran'a ulaşabilmişti.

Cenaze törenine İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlarından sorumlu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani ve birçok üst düzey asker katıldı.

SÜLEYMANİ, İNTİKAM YEMİNİNİ HATIRLATTI

Kasım Süleymani, İranlı asker Hoceci'nin ölüm haberinin ardından, "Şehidimizin kesilmiş boğazına andolsun hepsini öldürmeden oturmayacağız"  diyerek IŞİD'ten ağır intikam alacaklarını söylemişti. Kasımi, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, söylediği intikam yeminini hatırlatarak, örgütün 3 ay içinde yeryüzünden tamamen silineceğini söyledi.

İranlı askerin cenazesi, yarın memleketi İsfahan eyaletine bağlı Necefabad kentinde toprağa verilecek. (Tahran/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İlan dağıtımındaki adaletsizlik meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Putin yarın Türkiye'ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa