27 Eylül 2017 10:28

Oyuncu Jülide Kural’ın Özgür Gündem cezası onandı

Oyuncu Julide Kural’ın 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı için aldığı 1 yıl 3 aylık ceza ile 6 bin TL’lik para cezası onandı.

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan oyuncu Julide Kural’ın aldığı 1 yıl 3 aylık ceza ile 6 bin TL’lik para cezası İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.  

Mahkeme onama kararında, “Yapılan yargılama sonunca toplanan deliller, karar yerinde incelenip, sanığın suçlarının sübutunun kabul edildiği, eylemlerinin olay niteliğine ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde nitelendirilerek vasıflarının tayin edildiği, cezayı azaltıcı sebebinin niteliğinin takdir kılındığı, savunmalarının inandırıcı gerekçelerle reddedildiği, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından, istinaf başvurusunda bulunan sanık müdafilerinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla CMK’nın 280/1-a maddesi gereğince istinaf başvurusunun ayrı ayrı esastan reddine, dosyanın hükümleri veren İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine” ifadelerine yer verdi.

6 BİN LİRA PARA, 1 YIL 3 AY ERTELEMELİ HAPİS

“Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak” ve “Örgüt propagandası yapmak”  iddiası ile İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kural’a, mahkeme  6 bin TL para cezası ve 1 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme, Kural’ın cezanın 2 yıl ertelenmesine karar vermişti. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Duvar işçilerin üzerine çöktü: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Gazeteciyi ‘ifade’ye çağıran belediye TBMM’ye taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...