27 Eylül 2017 08:56

'Cinayeti keyiften işledim, çıkınca anasını da öldüreceğim'

Balıkesir Edremit'te 6 yaşındaki Zeynep Çeliksoy'u öldürüp annesini de yaralayan Mehmet Salik Mumcu tehdit etmeyi sürdürdü.

Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 6 yaşındaki Zeynep Çeliksoy'u okul yolunda pompalı tüfekle öldürüp, annesi 28 yaşındaki Zeliha İrvanlıoğlu Çeliksoy'u yaraladıktan sonra kaçan ve ardından polise teslim olan 39 yaşındaki Mehmet Salik Mumcu, adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilip, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Mumcu, gazetecilere kan donduran ifadeler kullanarak "Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim" dedi. Mumcu, cinayeti "keyiften" işlediğini söyledi.

İstanbul Beylikdüzü’nde bir ilkokula kayıt olan ve bu yıl birinci sınıfa başlayacak olan Zeynep Seren Çeliksoy, annesi ile İstanbul’dan Balıkesir’in Edremit ilçesine geldi. Dün sabah annesiyle birlikte Edremit Gazi İlkokulu'na gelen Zeynep, kaydını bu okula aldırdı. Dün sabah hayatında ilk kez okula gitmek için dedesinin evinden çıkan Zeynep Seren Çeliksoy, annesi Zeliha Çeliksoy ile birlikte silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. 

  • Öldürülen Zeynep Seren Çeliksoy

7 yaşındaki Zeynep’in katil zanlısı Mehmet Salik Mumcu'nun sabah saatlerinde Gazi İlkokulu’na gelip çevredekilere sorular sorduğunu, daha sonra olay yerinden ayrıldığını gösteren güvenlik kamerası kayıtları da ortaya çıktı. Saldırıdan sonra Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Polisin olayın şüphelisi olarak aradığı Zeliha İrvanlıoğlu Çeliksoy'un iki yıldır birlikte yaşadığı ve bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı Mehmet Salik Mumcu, olaydan birkaç saat sonra Balıkesir'de polise gidip, teslim oldu. Zanlı emniyetteki sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirildi. 

Saldırının gerekçesi olarak terk edildiğini söyleyen Mumcu, çocuğu öldürdüğü için pişman olduğunu ise şu şekilde açıkladı: “Onu değil, anasını öldürecektim. Çıkınca, anasını öldüreceğim.” Görüntü alan bir gazetecinin neden yaptın sorusuna "keyiften" cevabını veren zanlı, "İstersen seni de yaparım" dedi.

KORUMA TEDBİRİ YİNE KORUYAMADI!

Körfez Bağımsız Kadın Platformu üyesi kadınlar, hastanede tedavisi süren Zeliha İrvanlıoğlu Çeliksoy’u ziyarete gitti. Tedavisi nedeniyle Çeliksoy ile görüşemeyen kadınlar Çeliksoy’un yengesi ve üvey babası ile görüşüp olay hakkında bilgi aldı. 

Zeliha Çeliksoy hakkında çağrılı koruma kararı olduğu ve pazartesi günü Zeynep’in okula koruma eşliğinde götürüldüğü, 2. gün ise annesi ve dedesi tarafından götürüldüğü sırada Mehmet Salik Mumcu tarafından öldürüldüğü öğrenildi. 

Aile ayrıca, Zeliha Çeliksoy’un şiddet gördüğü için ayrıldığı 2. eşinden olan ve koruma tedbirine rağmen öldürülen kızı Zeynep’in babasının “çocuğuna bakamadığı” gerekçesiyle Zeliha Çeliksoy hakkında dava açtığını da anlattı. Zeynep’in cenazesi babasına verildi.

1 YILDA 6 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, ARTIK ÖNLEM ALINSIN!

Ekmek ve Gül'e konuşan Körfez Bağımsız Kadın Platformu üyesi Kadriye Gümüştaş, Balıkesir’de 1 yıl içinde 6 kadının öldürüldüğüne ve bu kadınların tamamı hakkında koruma kararı olduğuna dikkat çekti. Öldürülen kadınların tamamının genç kadınlar olduğunun altını çizen Gümüştaş, devletin, emniyetin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koruma kararlarını takip etmesi gerektiğini ve artık bu şiddete gerçek bir önlem alınması gerektiğini söyledi. Kendilerine şiddet nedeniyle çok sayıda kadının başvurduğunu belirten Gümüştaş, sınırlı olanaklarıyla kadınlara avukat ve psikolog konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını, davaları takip edip kadınları yalnız bırakmamaya çalıştıklarını anlattı. Platform, Zeliha Çeliksoy için de avukat ve psikolog konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Ekmek ve Gül

ÖNCEKİ HABER

Ordu Kumru’da taş ocağına tepki sürüyor

SONRAKİ HABER

İnsan sesine en yakın enstrüman neymiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...