27 Eylül 2017 08:39

'Abdullah Gül, Babacan'ı cumhurbaşkanı adayı yapacak'

Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan, Gül'ün eski Devlet Bakanı Ali Babacan'ı cumhurbaşkanı adayı yapacağını iddia etti.

Paylaş

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan, Yeniçağ gazetesindeki yazısında Gül ekibinin Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Ali Babacan'ı cumhurbaşkanı adayı yapacağı iddiasında bulundu.

Gül'ün Suudi Arabistan ziyaretine de değinen Takan, şu ifadeleri kullandı: "Sessiz sedasız, geçtiğimiz hafta içinde Suudi Arabistan ziyareti gerçekleştiren Abdullah Gül, bu ülkede Kral Selman bin Abdülaziz başta olmak üzere kraliyet sülalesinin çok önemli isimleriyle bir araya geldi. Katar krizi yüzünden (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) R.Erdoğan'ın Suud ile arasının bozuk olduğunu buraya ekleyelim… Abdullah Gül, Türkiye'ye döndükten sonra iktidar partisinde hareketlilik ve kaynama daha da arttı. Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifası zaten beklenen bir gelişmeydi. Kimse için de pek sürpriz olmadı.Yarın da İstanbul Belediye Başkanlığı için 'seçim' yapılacak. Buraya kadar her şey olağan… Ya sonrası?.. Erdoğan, İstanbul'a yeni belediye başkanını atadıktan sonra iç siyasette kendisini çok önemli bir süreç bekliyor...

Abdullah Gül'ün taraftarları iki seçenekli bir yol haritasının izleneceğini anlatıyor. Şöyle:
1- Abdullah Gül'ün 'dava arkadaşlığı'ndan yola çıkarak Erdoğan'ı çekilmeye ikna etmesi… Vee!.. Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ali Babacan'ın aday gösterilmesi ve böylece partinin bölünmesinin önüne geçilmesi.

2- R. Erdoğan bu formüle ikna edilmemesi halinde hazırda tutulan yeni partileşmenin raftan indirilmesi ve Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesi. Taraftarları Abdullah Gül'e o kadar inanmışlar ki, her iki formülde de Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına CHP'nin de destek vereceğini iddia ediyor ve oldukça kesin ifadeler kullanıyorlar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin İBB başkanlığı adayı İmamoğlu oldu

SONRAKİ HABER

Peri Vadisindeki köylülere çifte mağduriyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...