27 Eylül 2017 07:57

AGİT: Tüm Cumhuriyet çalışanları serbest bırakılsın

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Désir: Kadri Gürsel'in serbest bırakılması memnuniyet verici. Tüm Cumhuriyet çalışanları serbest bırakılmalıdır

Paylaş

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Désir, Kadri Gürsel’in serbest bırakılmasını ilişkin açıklama yaptı. Gürsel’in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Désir, “Kendisine yönelik suçlamaların acil olarak düşürülmesi gerekiyor” dedi.

“Dava, kendisine ve Cumhuriyet Gazetesindeki meslektaşlarına yönelik suçlamaların gerekçesiz olduğunu gösteriyor” diyen Désir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla Türk yetkililere, tüm cezaevindeki Cumhuriyet gazetecilerini serbest bırakmalarını ve bu suçlamaları daha fazla gecikilmeksizin düşürülmesi çağrısı yapıyorum. Bu davada, özellikle tutuklu yargılanma ve gazetecilere yönelik ağır suçlamalara dair kanıt yetersizliğinin devam etmesi, Türkiye’de gazetecilerin yaşadığı sorunların boyutlarını gösteriyor. Çalışmaları için hapsedilen bütün gazeteciler serbest bırakılmalı.”

Temsilci, medya özgürlüğünün ve ifade özgürlüğünün korunması için yasal ve siyasi reformları yapmak üzere Türkiye makamlarına yaptığı çağrısını yineledi ve bu önemli süreçte AGİT’in yardım etmek istediğini ifade etti. (Viyana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zeynep Altıok, Sivas Davası önergesini 3. kez verdi

SONRAKİ HABER

İklim değişikliği, 'şeytan sıcakları'nı normalleştirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa