26 Eylül 2017 18:01

Trump, Kuzey Kore hakkında yeni yaptırım kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore hakkında yeni yaptırım kararları aldı. Trump, 'askeri seçeneğe' hazır olduklarını da söyledi.

Paylaş

ABD Hükümeti, 8 Kuzey Kore bankası ve 26 banka çalışanı hakkında yaptırım kararı aldı. Donald Trump ise yaptığı açıklamada Kuzey Kore'ye karşı askeri seçeneğe hazır olduklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye dair yaptığı açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'ye büyük bir tahribat uygulamaya tamamıyla hazır" ifadelerini kullandı. Öte yandan ABD hükümeti, 8 Kuzey Kore bankası ve yurt dışında yaşayan 26 banka çalışanı hakkında yaptırım kararı aldı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray önünde yapılan ortak açıklamada, kritik değerlendirmelerde bulundu.

ABD silahlı güçlerinin Kore Yarımadası'na yönelik 'askeri seçeneğe' tamamıyla hazır olduğunu dile getiren Trump, şu ifadeleri kullandı: İkinci seçeneğe hazırız fakat tercih ettiğimiz bu değil. Bu seçeneği uygulamaya koyarsak yıkıcı olacaktır. Şunu söyleyebilirim ki, Kuzey Kore için yıkıcı olacaktır. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van Büyükşehir Belediyesi'ne bombalı saldırı 

SONRAKİ HABER

Polis memuru, 16 yaşındaki çocuğa istismardan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...