26 Eylül 2017 16:56

Antep Sayacılar Odası: Üyelerimizin eylemi sürecek

Firmalarla yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Antep Sayacılar Odası Başkanı 'Zam talebi karşılanana kadar eylem devam edecek' dedi.

Paylaş

Antepli Sayacılar, iş bırakma eyleminde bir haftayı geri bıraktılar. Firmalarla yapılan görüşmeler ve bundan sonra yapacaklarına dair açıklama yapan Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, “Üyelerimiz, zam talepleri olumlu karşılanana kadar eylemlerine devam edecek” dedi.

Bir hafta önce, Adana, İstanbul ve Konya’daki sayacıların ardından aynı taleplerle iş bırakan Antepli sayacıların GATEM Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki bekleyişleri sürüyor. Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal sayacı meslektaşlarına yaptığı durum değerlendirmesinde zam talepleri olumlu karşılanana kadar eylemlerinin süreciğini ifade etti. Sarıbal, 18 Eylül’de başlayan eylemlere Ankara, Manisa ve İzmir’den de ses geldiğini hatırlatarak başladığı açıklamada, beş yıldır sayacıların ücretinde bir artış olmadığını belirtti. Bu beş yıllık süre içinde sayacıların malzemelerinden, yanlarında çalışanların ücretlerine kadar, tüm maliyetlerdeki artış oranlarını hatırlatan Sarıbal, “Zam talepli eylemimiz üyelerimizin tamamının iş bırakması ile başlamış olup, sayacıların genelinin zam alması ile sonlanacaktır” dedi. 

‘İŞVEREN AĞIZBİRLİĞİ ETMİŞÇESİNE KONUŞUYOR’

İş bırakma eylemleriyle taleplerini bildiren sayacıların eylemi karşısında işverenlerin birçoğunun aynı cevabı verdiğini söyleyen Sarıbal açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “İşverenler sayacıların zam talebine ağızbirliği etmişçesine ‘1 lira zam verelim, elimizdeki siparişler bitince oturup tekrar konuşalım’ diyorlar. ‘Siparişlerimiz bitene kadar sayacı arkadaşlarımızdan anlayış ve fedakârlık bekliyoruz’ diyen işverenler bu gibi söylemleri zam vermemenin gerekçesi olarak kullanmaktadırlar.”

Sarıbal, açıklamasının devamında, bazı firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda hangi şartlarla saya dikimine izin verdiklerine de açıklık getirdi: “Odamızın vermiş olduğu yeni saya fiyatlarına olumlu cevap veren ayakkabı firmalarının Odamızla yaptığı istişareler sonucunda sayacılarına sadece fuar hazırlıkları için ve takım saya dikmemek şartıyla model saya dikimine izin verilmiştir.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Organik esrar' yetiştirirken gözaltına alındılar

SONRAKİ HABER

Çöp kamyonunun ezdiği alzheimer hastası hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...