26 Eylül 2017 14:37

Demirtaş, bir duruşmaya daha SEGBİS'le katılmayı reddetti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında açılan davanın Urfa'nın Viranşehir ilçesinde görülen duruşmasına SEGBİS'le katılmayı reddetti.

Paylaş

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Urfa'nın Viranşehir ilçesine 2013 yılındaki ziyaretinde 'görevli memura hakaret ettiği ve görevi yaptırmamak için direndiği' suçlamasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Duruşma, Demirtaş'ın SEGBİS aracılığıyla katılmayı reddetmesi nedeniyle ertelendi.

FEZLEKEYİ HAZIRLAYAN SAVCI 'FETÖ'DEN TUTUKLU

Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da Suriyeli Kürtlere destek amacıyla 2013 yılı Ağustos ayında düzenlenen yürüyüş için Ceylanpınar'a gitmek isteyen aralarında Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu heyete polis izin vermemiş ve heyete biber gazı ile saldırmıştı. Olayların ardından dönemin Viranşehir Emniyet Müdürü ile bazı polisler, kendilerine hakaret ettiği suçlamasıyla Selahattin Demirtaş'tan şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'FETÖ' üyesi olmak gerekçesitle tutuklanan savcı Yusuf Balar tarafından Demirtaş hakkında fezleke hazırlanmış ve 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bugün Viranşehir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4’üncü duruşmasına Demirtaş, Sesli ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmayı reddetti.

Davada olayla ilgili Demirtaş’tan şikayetçi olan 3 polisten 1'i şikayetini çekerken, 2 polis ise hakaret ve tehdide maruz kaldıklarını öne sürüp şikayetlerini sürdürdü.

Mahkeme heyeti; Demirtaş’ın bir sonraki oturumda da SEGBİS ile bağlanıp ifade vermemesi durumunda susma hakkını kullanmış kabul edeceğini belirterek duruşmayı erteledi. (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Atık kağıt hamur kazanına düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yüzde 96 engelli tutuklunun tedbir başvurusuna ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...