26 Eylül 2017 13:43

Duru'nun annesinden SGK'ye çağrı: Tüm çocuklar kurtulsun

SMA hastası minik Duru'nun hayatta kalmasını sağlayacak ilaç SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Duru'nun annesi tüm çocuklar için çağrı yaptı

Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde, ‘Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1’ hastası 17 aylık Duru Meriç’in yaşamda kalmasını sağlayacak ilaç SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Duru’nun annesi Özlem Meriç, aynı durumda olan tüm çocukların da ilaç masraflarının karşılanmasını istedi.  

Anne Özlem Meriç, doktorların 2 yaşına kadar ömür biçtiği, SMA hastası minik Duru’nun yaşaması için Sağlık Bakanlığı’nın kapısını defalarca çaldıklarını ve 2 milyon liralık 4 doz ilacın temin edilebilmesi için valilik kanalıyla yardım hesabı açtırdıklarını söyledi. Özlem Meriç, umutla bekledikleri haberi sonunda aldıklarını söyledi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan aradılar ve ilaç onayının çıktığını belirten Meriç, “Duru’nun sağlık raporu ve reçetesini yazdırıp SGK’ya gönderdik. İlacın Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelmesini bekliyoruz” dedi.

Duru’nun hastanedeki 4 ayrı poliklinikte muayene edildikten sonra yatış işleminin yapılacağını belirten Meriç, “İlaç omurilikten verilecek. İlk 3 dozun 15 günde bir verileceği söylendi. 4’üncü doz da verildikten sonra inşallah kızımın durumu daha iyi olacak. Artık bekleyecek vaktimiz yok. Biz bebeğimizi kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

TÜM HASTALARA UYGULANSIN

Duru’nun 8 farklı makineye bağlı yaşamını sürdürdüğünü anlatan anne Özlem Meriç, bütün çocukların durumunun acil olduğunu belirterek ilacın tip ayrımı yapılmadan tüm SMA hastaları için getirilmesini istedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Enis Berberoğlu 105 gündür tutuklu

SONRAKİ HABER

Türkiye şimdi de kuzu ithal edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...