26 Eylül 2017 12:52

Watsons'ta çıplak arama davasında tanıklar dinlendi

Watsons mağazasında lise öğrencisi B.C'nin çıplak aranmasına ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
İstanbul

Watsons mağazasında yaşanan çıplak arama olayının 2. duruşmasında mağaza çalışanı ve müdür yardımcısının çelişkili beyanları dikkat çekti.

İstanbul Vialand alışveriş merkezindeki Watsons mağazasında 2016 yılı kasım ayında hırsızlık yaptığı iddiasıyla lise 3. sınıf öğrencisi B.C. çıplak aramaya maruz kalmış, ailesinin şikayeti üzerine Watsons Mağaza Müdürü Zuhal Akgün ve aramayı yapan AVM güvenlik görevlisi Semiha Uğur hakkında dava açılmıştı. Davanın 2. duruşması bugün İstanbul Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Çıplak arama olayının yaşandığı dönemde Watsons mağazasında çalışan  Elif Ağgül ve Mağaza Müdürü İrem Acar’ın tanık olarak dinlendiği duruşma 13 Mart 2018 tarihine ertelendi.

‘Haksız arama’, ‘basit yaralama’ ve ‘hakaret’ suçları kapsamında 5 yıl hapsi istenen mağaza müdürü Zuhal Akgün ile yine ‘haksız arama’ suçundan yargılanan güvenlik görevlisi Semiha Uğur duruşmada hazır bulundu. Tanıkların dinlenmesiyle başlayan duruşmada Elif Ağgül tanık olarak dinlendi. Ağgül, B.C’nin mağazadaki ruju aldığını iddia ederek, çıplak arama ile ilgili yaşananları görmediğini, depoya girmediğini söyledi.

Mağaza müdürü İrem Acar ise olayın yaşandığı gün saat 17.00’de mağazaya geldiğini, olayın o gelmeden yaşandığını, geldiğinde stoklarda sayım yaptıklarını aktardı. “Ben geldiğimde stoklarda sayım yaptık ve bir rujun eksik olduğunu gördüm. Stokta var gözüküyordu ama sayımda eksik çıktı. Zuhal Akgün güvenlik müdürüne haber vermişti. Güvenlik mağazaya gelerek depoya girdi. Zuhal Akgün, B.C’nin üzerinin aranmasını güvenlik görevlilerine söyledi. Watsons merkezden Arzu Kersin de depodaydı. Erkek güvenlik görevlileri dışarı çıkarıldı. Sadece kadınlar kaldı içeride. Kameranın da açısı kapatıldı. Bu şekilde arama gerçekleştirildi. Arama esnasında B.C’nin üzerinin soyulması gibi bir talimat verilmedi. Kalçasına kadar pantolonu indirdi. Pantolonunun açılması güvenlik tarafından söylendi. B.C. pantolonunu kendisi indirdi, tişörtünü de kendisi sıyırdı. Ben depoya giriş çıkış yaptığım için yaşananların tamamını görmemiş olabilirim. Zuhal Akgün B.C’yi depoya alırken başını çok hafif ittirdi. Hakaret içeren herhangi bir ses duymadım.”

Olay tarihinde AVM güvenlik müdürü olan Furkan Mızrak ve Watsons merkez çalışanı tanık Arzu Kersen’in duruşmaya katılması için davetiye çıkarılmasına karar verildi. Duruşma 13 Mart 2018 tarihine ertelendi.

ÖNCEKİ HABER

Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz'a 10'ar ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Diyarbakır katliamında ihmalin görüntüleri ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...