26 Eylül 2017 10:43

BEKEV’den yeni müfredata tepki 

Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi (BEKEV), okullardaki yeni müfredata tepki göstererek açıklama yaptı.

Paylaş

Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi (BEKEV), Mimar Kemalettin İlkokulu önünde bilimsellikten uzak olarak hazırlanan müfredata ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dernek adına okunan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığının 8 Eylül’de yayınladığı 2016-2017 eğitim öğretim yıl sonu örgün eğitim istatistiklerini hatırlatttı ve kamusal eğitimin adım adım tasfiye edildiğini, eğitimdeki ticarileşme ve dinselleştirmenin yaygınlaştığı belirtildi.

Bilimsellikten uzak, ötekileştirmeler üzerine kurulu ders kitapları, okulların fiziki yapısındaki olumsuzluklar ve kalabalık sınıflar ile kayıt paralarının eğitimin can yakıcı sorunları olduğu belirtilen açıklamada, TEOG'un kaldırılmasının ve yerine ne olduğu bilinmeyen bir sistemin getirilmesinin eğitimdeki kaosu derinleştireceği söylendi.

Açıklamada "Lise ders kitaplarında 'Ailede Eşlerin Görevleri' ünitesinde verilen tavsiyelerde kadınların erkeklere biat etmesi isteniyor. Çocuk gelinler ‘örf’ olarak gösterilirken, evlilik dışı kadın erkek görüşmesinin uygun olmadığı belirtiliyor" denilerek kadınları köleleştirmeyi hedefleyen bu tür ifadelerin kitaplardan çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Sınıf mevcutlarından eğitimin laik, bilimsel temelden uzaklastirilmasina kadar eğitime dair yaşanan sorunların çözümü için mücadele edeceklerini vurgulandı. (İzmir/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de Milli Eğitim'e ait araziye özel okul izni

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş'ın öykü kitabı Seher'in 5. baskısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...