26 Eylül 2017 10:42

İzmir'de Milli Eğitim'e ait araziye özel okul izni

İzmir'de Milli Eğitim'e ait devlet arazisine imar değişikliği ile birlikte özel okul yapılmasının önü açıldı.  

Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinin Çamdibi Mahallesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Milli Eğitim Vakfı'na ait devlet arazileri ilgili imar planlarına değişikliğe gidildi. Vakfa ait yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin dörtte birinde imar planı değişikliği gerçekleşti. 

Değişiklikle birlikte 4 bin 530 metrekarelik alanda özel eğitim tesisi, yani kolej ve etüt merkezi inşa edilebilecek. İmar değişikliği ile ilgili söz konusu kamu arazisi eğitimde özelleştirme kapsamında satış ya da devrinin de önünü açıldı. 

ÖZEL OKUL İTİRAFI

Bölgede artan nüfus yoğuluğu imar planlarındaki değişikliğe gerekçe olarak gösterilirken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da olumlu görüş sundu. Özel okullarda devlet okullarından daha iyi eğitim verildiğinin itiraf edildiği gerekçede özel okulların eğitimin kalitesinin arttırıldığı ileri sürüldü. 

DEVLET OKULU İLERİKİ TARİHE

Arazinin kalan kısmı olan 13 bin 435 metrekarelik bölüm ise devletin kullanımına bırakıldı. Kamu arazisinde özel okulun önünü açan Milli Eğitim, mülkiyeti vakfa ait kendi taşınmazları üzerinde ise devlete ait eğitim tesisilerini ise ileriki tarihlere erteledi. (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Adana’da kurulan Şehir Hastanesine tepki büyüyor

SONRAKİ HABER

BEKEV’den yeni müfredata tepki 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...