26 Eylül 2017 09:10

Erdoğan’dan eğitim itirafı: Bir sonuca ulaşamadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimle ilgili itiraf gibi açıklamalar yaptı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni hedef aldı, Almanya’yı suçladı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlenen  2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni hedef aldı, Almanya’yı suçladı. Erdoğan eğitimle ilgili konuşurken de “Sınav sistemlerini  defalarca değiştirdiğimiz halde hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de  velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık” diyerek itiraf gibi açıklama yaptı. 

EĞİTİMLE İLGİLİ İTİRAF: BİR SONUCA ULAŞAMADIK

Eğitimle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı itiraf gibi bir açıklamada bulunarak "Sınav sistemlerini  defalarca değiştirdiğimiz halde hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de  velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık" diye konuştu. 

Erdoğan, geçmişte sınav sorularının çalınması, öğrencilerin dershanelere ve kolejlere mecbur bırakılması gibi kendi dönemlerinde yaşanan sorunlarla ilgili de konuşarak “Türkiye'yi dershaneler ve kolejlerde yetiştirdikleri kişiler üzerinden teslim almaya teşebbüs eden örgütlerin saldırılarına dahi bu ülkede maruz kaldık“ dedi.

IKBY’YE YAPTIRIM TEHDİDİ 

Erdoğan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki referandumla ilgili konuşurken "Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. Dünya İsrail'den ibaret değil ki” dedi ve yaptırımlar uygulama tehdidinde bulunarak şöyle konuştu: “Vanayı kapadığımız anda iş bitti. Biz son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermedik. Demek ki yanılmışız. Kendilerine devlet kurulacağını sananlar, işleri bitirilince kaldırılıp bir köşeye atılacaklarını unutmamalıdır. Gelin kendinizi kullandırmayın. Bugün sizi kışkırtanlar yarın çekip gidecekler. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz. Ekonomik seçeneklerden askeri seçeneklere kadar tüm ihtimaller masadadır"

'ALMANYA HÜKÜMET KURAMAYACAK’

Almanya'daki seçimlere ilişkin daha önce "Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki, sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri..." diyen Erdoğan yaptığı konuşmada "Almanya'daki seçimin bizimle ne alakası var" diyerek şöyle devam etti: "Almanya'da seçim oldu. Biz de bir referandum oldu. Bu referandum sürecinde Türkiye'ye nasıl saldırdıklarını gördünüz. Şimdi kendi seçimlerinde bize saldırıyorlar. Seçimin bizimle ne alakası var. Almanya'da yaptığınız seçimde bizi niye kullanmaya çalışıyorsunuz. Ne oldu şimdi hükümet kuramayacaklar bak göreceksiniz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4 soruda Almanya seçimlerinin anlamı

SONRAKİ HABER

EMEP: Kürtlerin tercihine saygı duyulmalıdır 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...