26 Eylül 2017 08:28

‘Taksim Hold’em’ Tokyo’da yarışacak

‘Taksim Hold’em’ filmi, 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nin ‘Asian Future’ bölümünde iki ödül için yarışacak.

Paylaş

Kenan Ece, Damla Sönmez, Nezih Cihan Aksoy, Emre Yetim, Tansu Taşanlar, Berk Hakman gibi isimlerin rol aldığı “Taksim Hold’em” filmi, 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nin Asian Future bölümünde iki ödül için yarışacak. Kutuplaşmalara dışarıdan bir bakış sunan “Taksim Hold’em”, 25 Ekim-3 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen festivalde aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

“Taksim Hold’em”, Taksim’de bir evde düzenlenen bir poker partisi üzerinden insanlığa dair bir panorama sunuyor. 

MUTLAK DOĞRULAR

Filmin konusu şöyle: Alper, bir cumartesi akşamı nişanlısının ısrarlarına rağmen evlerinin yakınındaki protestoya katılmayı reddeder. Lise arkadaşlarıyla haftalık pokerini oynamak istemektedir. Eve gelen arkadaşları ise oyuna başlamaktansa dışarıdaki eylemlere katılıp katılmamak üzerine hararetli bir tartışmaya girişirler. Tam oyun başlarken sokakta arbede çıkar. Alper’in tüm itirazlarına rağmen arkadaşları evin kapısını açıp dışarıdaki insanların eve sığınmasına izin verirler. Alper olaylara karıştırılmak istemediği için bencillikle suçlanır. Yaşananların etkisiyle tartışmalar şiddetlenir. Herkes konuşur ancak kimse diğerini dinlemez. Tüm karakterler için doğrular mutlaktır ancak bu doğrular birbirinden farklıdır. Peki herkesin doğruları dokunulmazsa diyalog nasıl kurulur?

“Taksim Hold’em”in 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’yle başlayan yolculuğu yurt içi ve yurt dışında birçok festival ile devam edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de sporcuların eylemlerine 'efsane' destek

SONRAKİ HABER

Tolga Ciğerci en az iki hafta yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...