26 Eylül 2017 06:44

'İstanbul'u kaybedersek Türkiye'yi kaybederiz'

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın partililerine İstanbul'a ilgili 'En küçük bir yanlış bizi götürür' uyarısında bulunduğunu söyledi.

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “İstanbul'u kaybedersek Türkiye'yi kaybederiz” dediğini köşesine taşıdı.

Selvi ayrıca Erdoğan’ın “Önceden yüzde 40’la seçim kazanıyorduk. Ancak kendi elimizle bunu yüzde 50 artı 1 yaptık. İstanbul seçimleri Türkiye ortalamasını etkiliyor. Seçim kazanmak için artık yüzde 40 almak yetmiyor. En küçük bir yanlış bizi götürür. Bunu düşünerek hareket etmeliyiz” uyarsında bulunduğunu aktardı. 

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla ilgili istişare toplantısında, 'İstanbul'u kaybedersek Türkiye'yi kaybederiz' diyor. Erdoğan'ı Türk siyasetine İstanbul armağan etti. O nedenle İstanbul'un önemini en iyi bilen liderlerden. Ayrıca 10 milyon seçmenin oy kullandığı İstanbul, Türkiye ortalamasını etkiliyor. 10 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yüzde 51.79 oy oranı ile birinci turda seçildi. Beklenti İstanbul'un Türkiye ortalamasını yükseltmesiydi. Ancak İstanbul'dan yüzde 49.83 oy aldı. İstanbul tam aksine Türkiye ortalamasını aşağıya çekti. 16 Nisan referandumunda de benzer bir tablo gerçekleşti. Evet oylarının Türkiye ortalaması yüzde 50.4 iken İstanbul'da bu oran 48.65'te kaldı. Erdoğan bu gidişatı gördüğü için, 'İstanbul'u kaybedersek Türkiye'yi kaybederiz' diyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'a bağlı Meis Adası'nda yangın

SONRAKİ HABER

Şemdinli’de 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...