25 Eylül 2017 16:04

Deri sektörü ithal deriye mahkum

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor OSB’deki deri işletmelerini ziyaret etti, sektörün sorunlarına dikkat çekti.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile Bor Organize Sanayi Bölgesinde bulunan deri işletmelerini ziyaret etti. 15 yıllık AKP hükümetlerinin uyguladığı politikalar nedeniyle hayvancılığın büyük gerilemede olduğuna değinen Gürer, dericiliğin de bundan nasibini aldığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer dericilerle görüşerek sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamalarda şöyle dedi: “Hayvancılığın düşmesiyle beraber ülke de deri işlemek için tesisler deri bulamaz hale gelince ithal deriye yöneldiler. Bu nedenle de dericiler yüzde 80 oranında ithal deriye yönelmek zorunda kaldıklarını anlattılar. Bunun yanında kaliteli deri bulmakta da zorlanılıyor. Çünkü gelişmiş Avrupa ülkelerinden deri ithalatı yapmak olanaksız. Avrupa’nın iyi beslenmiş hayvanlarının derileri Avrupa ülkelerinin ihtiyacını anca karşıladığı için ithal edilemiyor”.

ÜNİVERSİTE DERİCİLİK OKULUNU KAPATTI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksek Okulu Dericilik bölümüne, öğrenci gelmediği gerekçesi ile dört yıldır kapalı olduğunu ifade eden Gürer konuşmasında: “Trilyonluk dericilik eğitimi verilen atölyede makineler boşta kaldı. Konuyu meclise taşıdım ve okulun yanı sıra tesisin de geldiği durumun düşündürücü olduğunu söyledim. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu, tekstil, giyim, ayakkabı ve deri bölümüne bağlı, deri teknolojisi programı uygulama atölyesi, deri teknolojisi programının öğrencilerin uygulamalarına hizmet verdiği, halihazırda tekstil, giyim, ayakkabı ve deri bölümü, deri teknolojisi programına öğrenci alımının yapılmadığından faaliyet dışı kaldığını bakan sorumuz üzerine belirtmişti” dedi. (NİĞDE)

ÖNCEKİ HABER

Gıda denetimi 6 bin denetçiye emanet!

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet davasında en kritik tanıklıklar çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...