25 Eylül 2017 15:34

Tiyatro Agon perdelerini 3 yeni oyunla açıyor

Tiyatro Agon, yeni sezonu 2013 yılında geçirdiği kalp krizi ile hayatını kaybeden Oyuncu Erhan Sönmez’in anısına 3 yeni tiyatro oyunu ile açıyor.

Paylaş

Mersin’de bir grup tiyatro oyuncusunun bir araya gelerek “alternatif sanat” şiarıyla oluşturduğu Tiyatro Agon, yeni sezonu 2013 yılında geçirdiği kalp krizi ile hayatını kaybeden Oyuncu Erhan Sönmez’in anısına 3 yeni tiyatro oyunu ile açıyor. 

Mersin Tiyatrocuları Derneği Başkanı ve Tiyatro Agon’un Genel Sanat Yönetmeni Salih Yıldırım, her yıl hazırladıkları yeni oyunlarla repertuvarlarını genişlettiklerini ve alternatif sanat için mücadele ettiklerini belirtti. Yıldırım, “Kendi açtığımız atölyelerde temel oyunculuk, kukla yapımı vb. dersler veriyoruz. Her yıl muhakkak bir ya da iki oyunu kendimiz çıkarıyoruz. Amacımız hem tiyatro seyircisinin kalitesini sağlamak hem de bu sanata yeni bireyler kazandırmak. Bu yönde yaptığımız çalışmalar ile alternatif sanat için uğraşıyoruz” dedi. 

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tiyatro salonlarını boşaltmayacaklarını dile getiren Yıldırım, yeni dönemde 3 yeni oyunun yanı sıra daha önce oynadıkları oyunlar olan “444”, “Barınaksızlar” ve çocuk oyunlarını da yeniden izleyiciyle buluşturacaklarını söyledi. Bu yılın startını 19 Ekim’de Yenişehir ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinde vereceklerini dile getiren Yıldırım, ilk kez izleyiciyle buluşturacakları “Halktan Biri”,”Büyük Yargı” ve “Zengin Mutfağı” oyunlarının dönemsel sorunları da barındırdığını ifade etti. Her hafta kendi atölyelerinde de oyunlar sergileyeceklerini vurgulayan Yıldırım, bu yıl çıkardıkları 3 yeni oyunu yapacakları turnelerle diğer kentlere de taşıyacaklarını aktardı.

HALKTAN BİRİ

Sam Bobrick tarafından 2004 yılında yazılan ‘Halktan Biri’ isimli oyun, Amerika Birleşik Devletler Başkanı George Walker Bush’un tekrardan başkan olması ile yazılan tepkisel bir oyun. Devlet ve şehir tiyatroları tarafından da oynanan oyun ilk kez Mersin’de Tiyatro Agon oyuncuları tarafından sahnelenecek. Oyun’da ülkede yanlış giden demokrasi, adalet ve vergi sistemindeki değişiklik kanunlarının tek bir kişi tarafından alınması eleştiriliyor.  

BÜYÜK YARGI

Bir diğer oyun olan “Büyük Yargı”, Kriton Dicman tarafından yazılan ‘Heybeli Adada Tanrı ve Azap’ adlı öyküden alınmış. Bu oyunda ise bir insanın öldükten sonra yargılanma süreci anlatılıyor. 

ZENGİN MUTFAĞI

“Zengin Mutfağı” adlı oyun ise, Gazeteci-Yazar Refik Erduran tarafından kaleme alınan ve kapitalizmi inceden inceye eleştiren bir oyun.(Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Milletvekili Abdulkadir Yüksel hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Fıstık bahçesinde ve şehir çöplüğünde çocuk emeği sömürüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...