25 Eylül 2017 13:36

SİHA mezraya hapsetti!

Hakkari'nin Otluca köyüne bağlı Tümsek mezrasında yaşayanlar, bölgede dolaşan SİHA’dan dolayı mezradan çıkamaz duruma geldi.

Paylaş

Hakkari Dağ Komando Tugayına yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan mezranın sakinlerinden Halit Aşkan, “Sabah akşam SİHA’lar tepemizde dolaşıyor. Çok tedirgin oluyoruz. Özellikle Talê köyündeki olaydan sonra hepimizde bir korku başladı” dedi. Yılın eylül ve ekim aylarında, yazın biçtikleri otları köye taşımak için yayla ve meralara gittiklerini dile getiren Aşkan, “Bêreye giden berivanlarımız akşam dönünceye kadar büyük bir endişe ile bekliyoruz. Köyümüzde rahat dolaşamaz olduk. Her an vurulma korkusu ile yaşıyoruz” dedi. 

Köyün kadınlarından Neam Aşkan, mezra dışına çıkamaz duruma geldiklerini belirterek, “Her şeyden korkmaya başladık. İş için mezra dışına çıkanların SİHA tarafından vurulmasından korkuyoruz” dedi.

HER AN BAŞKA TALÊLER YAŞANABİLİR!

Bölgede her an Oğul köyünde yaşananların benzeri saldırıların yaşanabilme riski olduğuna vurgu yapan Resul Aşkan ise, “Bu köylerdeki tek geçim kaynağımız küçükbaş hayvan besiciliği. Köyden epey uzakta bulunan Golan Yaylası ve çevresinde ot biçtik ve bu mevsimde bu otları köye getirmek için çalışıyoruz. Talê köyünde yaşanan olayın korkusuyla bölgeye gidemiyoruz” ifadesinde bulundu. Akşam saat 17.00’den sonra mezra dışına çıkamaya korktuklarını belirten Aşkan, “Dışarıda olan koyunlarımızdan uzaklaşmaya korkuyoruz. Tepemizde bir Heron dolaşınca korku ile işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizim de can korkumuz var ve aynı olayın başımıza gelmesinden korkuyoruz” dedi. (Hakkari/MA)

ÖNCEKİ HABER

Göbeklitepe 18 aydır kapalı

SONRAKİ HABER

İş ağır ücret az

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...