25 Eylül 2017 10:17

Neşet Ertaş Maltepe’de türküleriyle anıldı

'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümünde Maltepe'de türküleriyle anıldı.

Paylaş

Abdallık geleneğinin en büyük temsilcilerinden “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün beşinci yıl dönümünde Maltepe’de anıldı. Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Anadolu Ozanlar Derneği (AN-DER) tarafından düzenlenen anma programı, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Öznur Tektaş’ın üstlendiği programda, ozanın hayatından kesitlere yer verildi. 

Açılış konuşmasını yapan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı gazeteci-yazar Ünal Kaya, Neşet Ertaş’ın bir ilim insanı olduğunu belirterek şunları söyledi. “Ertaş, ayrılık dedi yârinden, vatanından uzak kaldı. Yoksulluk dedi, ‘Ben varlığı görmedim ki, yokluktan şikayet edeyim’ dedi. Ölüm dedi, aramızdan çekip gitti. Giderken de, ‘Ben bir gün ölürsem öldü demeyin. Bu dünyadan bir garip yoruldu gitti deyin’ dedi. Devlet sanatçılığı ödülü verildi ama almadı. ‘Ben diğer sanatçılardan ayrımcılık olacak bir ödülü alamam. Ben halkımın sanatçısıyım. Bu ödülü alırsam ayrımcılık olur’ dedi”.

Daha sonra sahne alan Orta Anadolu bölgesinin halk müziği ustaları Haşimi Aslıhak, Mustafa Tatlıtürk, Gülsüm Kahraman, Gazi Özdemir, Mustafa Sayılır, Selahattin Dündar, Yakup Temelli, Neşet Ertaş’ın unutulmaz türkülerini seslendirdi. (KÜLTÜ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ataköy-Şirinevler metro istasyonunda yangın

SONRAKİ HABER

Avustralya'da balina, gömüldüğü sahilden çıkarılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...