25 Eylül 2017 09:04

Oyuncular Sendikası’nda yeni yönetim işbaşı yaptı

Oyuncular Sendikası'nda yeni yönetim Genel Başkan Demet Akbağ'ın da katıldığı toplantıyla çalışmalarına başladı.

Paylaş

Oyuncular Sendikası yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.

Toplantıya Genel Başkan Demet Akbağ, Genel Sekreter Sercan Gidişoğlu, Mali Sekreter Taner Rumeli, Yönetim Kurulu üyeleri Tuba Erdem, Evrim Alasya, Sermet Yeşil, Tuğrul Tülek, Serdar Orçin, Eda Çatalçam katıldı.

Genel Başkan Demet Akbağ yaptığı açıklamada; “Sendikamızın kuruluşundan bu yana emek veren tüm yönetim kurullarına, zorunlu kurullara ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli konularda büyük adımlar attılar ve kayda değer sonuçlar aldılar. Özellikle çocuk oyuncuların çalışma koşullarıyla ilgili yasal düzenlemeler, setlerdeki tehlike sınıfının yükseltilmesi , set denetimleriyle ilgili Bakanlık’la birlikte atılan adımlar, seslendirme alanında ilk kez yapılan özel bir taban fiyat anlaşması, Devlet Opera Bale  dışındaki opera şarkıcılarının ilk kez sigortalı olmaları sendikamız açısından çok değerlidir. Genç ve dinamik bir ekibiz, bayrağı devraldık, oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya  kararlıyız.” dedi.

Görev paylaşımlarının yapıldığı ilk toplantının ardından Genel Sekreter Sercan Gidişoğlu da bir açıklama yaparak “Bize destek vermek isteyen meslektaşlarımızın öncelikle sendikamıza üye olarak ilk adımı atacaklarına inanıyoruz, üyelerimizi de sendikaya gelip çalışma gruplarına katılmaya davet ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi yine başrol dayanışmanın” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene cinsel istismardan 22 yıl 10 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

KMO Yönetim Kurulu üyeleri için görevden alma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...