25 Eylül 2017 08:23

İpar Buğra çok sevdiği doğaya emanet artık

Türkiye ekoloji mücadelesinin önde gelen isimlerden, Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra, Karaburun'da sonsuzluğa uğurlandı. 

Paylaş

Yakalandığı kanser hastalığı sonucu 61 yaşında yaşamını yitiren Buğra'yı yolcu etmek için İzmir, Ayvalık, Aydın, Bodrum, Fethiye, Çeşme, İstanbul gibi birçok yerde yaşam savunucuları Karaburun'a geldi. Buğra için Karaburun Meydanında bir de tören gerçekleştirildi. Tören'de konuşan Buğra'nın mücadele arkadaşları ve dostları onun özellikle Karaburun ve ülkenin dört bir yanındaki çevre mücadelesine verdiği emeklerini anlattı. 

YAŞAM SAVUNUCULARININ YOL ARKADAŞI

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır İpar Buğra'nın yaşadığı yeri güzelleştirmek ve korumak adına yıllarca didindiğini belirterek, onun yerini doldurmanın çok zor olduğunu söyledi.

Ayalık’tan gelerek törene katılan Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Nebahat Dinler, Ayvalıkta verdikleri ekoloji mücadelesi sırasında ne zaman gereksinim duysalar İpar Buğra'yı aradıklarını, Buğra'nın da son derece özverili bir şekilde kendilerine yardım etmeye çalıştığını aktardı.

Çeşme'den Küçük kızı ile törene gelen Esen Fatma Whiting, RES mücadelesi sürecinde tanıdığı Buğra'nın yaşamını yitirdiği ana kadar kendilerinin en önemli yol arkadaşı olduğunu söyledi. 

EKOLOJİ MÜCADELESİNİN ÖNCÜ KADINLARINDAN

EGEÇEP adına konuşan EGEÇEP YK üyesi ve gazetemiz İzmir muhabiri Özer Akdemir de, İpar Buğra'nın Türkiye çevre hareketi ve Ekoloji mücadelesinin önderlerinden olduğunu belirterek, "Ekoloji hareketi Bergama köylülerinden bu yana kadınların önderliğinde ve özverisiyle yürüyor. İpar Buğra da bu öncü kadınlardan birisiydi. Onun son nefesine kadar sürdürdüğü yaşamı savunma mücadelesi şimdi hepimizin omuzlarındadır. Onu çok sevriği doğanın kucağına emanet ediyoruz. Rüzgarlar yoldaşı olsun" dedi. 

Törenin ardından alkışlar eşliğinde Karaburun Merkez Camiine götürülen İpar Buğra'nın cenazesi burada yapılan dini törenin ardından Karaburun mezarlığında toprağa verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kirlilik ve susuzluk Büyük Menderes nehrini öldürüyor!

SONRAKİ HABER

Öğretmene cinsel istismardan 22 yıl 10 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...