25 Eylül 2017 07:06

Muş'ta bisikletçiler, çamura saplanan koyunu kurtardı

Muş'ta Bisiklet Derneği'nin üyeleri, tarihi Murat Köprüsü'ne giderken, çamura saplanmış durumdaki koyunu kurtardı.

Paylaş

Muş'ta yurttaşların çevreye duyarlı olması, toplu ulaşıma ve harekete teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Valilik önünde toplanan 20 bisikletli, Murat Köprüsü'ne harekete geçti. Yaklaşık 15 kilometrelik parkurda hem pedal çeviren hem de karayolunun çevresindeki çöpleri toplayan Bisiklet Derneği üyeleri, bir koyunun Murat Nehri'nde çamura saplandığını görünce, müdahale etti.

Bellerine kadar çamura saplanan ve koyunu kurtarmayı başaran Bisiklet Derneği üyelerinden Muhlis Aksoy, şunları söyledi: "Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından gezilen tarihi Murat Köprüsündeki atıkları temizlemek için yola çıktık. Doğaya ve çevreye dikkat çekmek istiyoruz. Murat Köprüsüne giderken bir koyunun hayatını kurtardık. Koyunu sahibine teslim ettik.Topladığımız çöpleri belediyenin alması için bir yere yığdık. Bisiklet Derneği olarak doğaya ve çevreye duyarlılığımı her fırsatta göstermek istiyoruz."

Öte yandan çevreci bisikletlilerinden Turgut Özden etkinliğe 3 yaşındaki kızı Asiye ile 8 yaşındaki oğlu Baran ile birlikte kaltıldı. Turgut Özden, çocuklarına hem çevre bilinci vermeye çalıştığını, hem de bisikletle tanışmalarını sağladığını bildirdi. (Muş/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aykut Kocaman: En çok algı operasyonu yapılan benim

SONRAKİ HABER

Serviste unutulan Alperen'in ölümünde MEB'e suç yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...