25 Eylül 2017 04:07

'İBB'de Topbaş'ın koltuğuna Mevlüt Uysal oturacak' iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kadir Topbaş'ın yerine Mevlüt Uysal'ın getirileceği belirtiliyor.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kadir Topbaş'ın istifasıyla sonuçlanan sürecin ardından yeni başkanın perşembe günü açıklanacağı duyuruldu.

Yeni başkan milyonlarca İstanbullunun oyuyla değil Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle belirlenecek. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısına göre AKP İl Başkanlığı'ndaki istişare toplantısında önce Göksel Gümüşdağ'ın ismi gündeme geldi. Daha sonra ibre Mevlüt Uysal'a döndü. Selvi, "Bana gelen bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevlüt Uysal’ı işaret ettiği yönünde. Uysal yeni görevinde başarılı bir performans ortaya koyarsa, 2019’da AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olabilir" dedi.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 Alanya doğumlu. 1988'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Madımak Katliamı'nda sanıkların avukatlığını üstlendi. 2001'de AKP Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı oldu. 2009 ve 2014'te Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

ERDOĞAN OYLARI GİZLİCE SAYDIRDI

Öte yandan Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre AKP'deki temayül oylamasına bizzat katılan Erdoğan, oyları yanına 3 kişi alarak bir odada saydırdı. Erdoğan, İBB Başkanvekili Ahmet Selamet'in de sayımda yer alması gerektiğini ancak bir yanlışlık olduğunu söyledi.  Sayımın ardından çıkan sonuçsa açıklanmadı.

KADİR TOPBAŞ'IN ÜSTÜNÜN ÇİZİLDİĞİ TARİH

Cumhuriyet'te Aykut Küçükkaya'nın haberinde de Kadir Topbaş'ın isminin çizildiği tarih olarak 17 Temmuz 2016, yani darbe girişiminin 2 gün sonrası verildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın darbe girişiminde hayatını kaybeden ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın Fatih Camii'deki cenazesi sırasında Erdoğan'ın ABD'den dönen Topbaş'ı görünce "Ooo nihayet başkan da gelmiş, gözlerimiz sizi aradı" dediği öne sürüldü. Küçükkaya'nın haberinde diyaloğa şahit olan AKP'linin bu kırgınlığın hiç geçmediğini belirttiği aktarılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD Suriye'de Rus generali öldürdü

SONRAKİ HABER

AKP'den TOBB operasyonu: Seçimler ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...