24 Eylül 2017 17:08

Urfa’da Ermeni ve Yahudi izi

25 yıllık antikacı Sabri Sinici 150-200 yıl öncesine ait el yapımı eserler sattıklarını ifade etti.

Paylaş

Urfa'da 25 yıllık antikacı Sabri Sinici, çerçilerin sattıkları ürünlerin karşılığında köylerden topladığı Ermeni ve Yahudilerden kalma eserleri antika meraklılarıyla buluşturuyor. 

Dükkânın da Ermeni, Yahudi, Acem ve Türkmenlerden kalma 150-200 yıllık eserleri satan Sinici, eserin işçiliğinden hangi millete ait olduğunu anlayabildiğini belirtti. Antika meraklılarına hizmet ettiklerini kaydeden Sinici, bölgede tekrar başlayan çatışmalı sürecin işlerini olumsuz etkilediğini aktardı.  

25 yıldır antika ile uğraşan Sinici, 150-200 yıl öncesine ait el yapımı eserler sattıklarını ifade etti. Köylere giden çerçilerin (Atar) sattığı ürün karşılığında köylülerden eski antika ürünleri aldığını ifade eden Sinici, “Köylerden her şey gelebiliyor. Bizde onları antika merakı olan kişilere satıyoruz. Bu eserler arasında işçiliği kaliteli olan ince el emeği ile işlenen ürünlerin Ermeni ya da Yahudilere ait olduğunu anlıyoruz. Ermeni ustaların yaptığı ürünler çok kaliteli. Aradan on yıllar geçmesine rağmen hala çok sağlamlar. Yahudilerinkine benzer özelikler var. Her iki halkta eserini yaratırken sanatçı hassasiyeti ile yaklaşmış.” (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Batman’da çocuklar iş makinesi kullanıyor!

SONRAKİ HABER

Kadınlar hem kendileri hem bisikletlerini süsleyip tur attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...