24 Eylül 2017 16:50

Felçli koluyla molotof atmış!

Kobani eylemlerine katıldığı gerekçesiyle hakkında dava açılıp tutuklanan Mücahit Orhan'ın yüzde 75 engeline rağmen 'molotof attığı' iddia edildi.

Paylaş

Nedim TÜRFENT

Kobani eylemlerine katıldığı gerekçesiyle hakkında, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapma” iddiasıyla açılan dava sonucu 23 yıl hapis cezası verilen felçli Mücahit Orhan (21), 15 Haziran’da tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Yüzde 75 engelli durumuna rağmen, “Molotof attığı” iddia edilen Orhan, cezaevine ilk getirildiğinde 15 gün tekli hücrede tutuldu. 

Yargıtay’da bulunan dava dosyasında engelli durumuna rağmen polise molotofkokteyli attığının iddia edildiğine dikkat çeken Orhan, “Engelli ve felç halimle yapmışım! Bir kolumu hareket dahi ettiremiyorum. Her duruşmaya düzenli olarak katıldım. Buna rağmen felç halimle cezaevine koyuldum” dedi. 

‘TEDAMİN SÜRMESİ LAZIM’

 2010 yılında elektrik çarpması sonucu vücudunun yüzde 75’i yanan Orhan, “Sağ kolum tamamen sakattır. 24 kez ameliyat geçirdim.  Ameliyatlarımın halen devam etmesi gerekiyor. Deri yetmezliğinden dolayı annemden deri alınarak bana nakledildi ve bu şekilde yaşama dönebildim. Vücudumda yanıklar, kemer hizasından başlıyor, yanaklarıma kadar sürüyor. Dudağımın sol kısmı da yanıktır. Ayrıca sağ kolumun tamamı yanıktır, sol kolum ise dirseğe kadar, sağ kolumu kullanmıyorum” dedi.  

Sağ kolunu kullanamayan ve 3 ayı aşkın süredir ihtiyaçları tutuklular tarafından karşılanan Orhan, “Banyo yaparken büyük sıkıntılar yaşıyorum. Tırnaklarımı bile arkadaşlarım kesiyor. Elbiselerimi de onlar giydiriyor. Yaşamsal ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda değilim” diyerek, kamuoyu ve insan hakları örgütlerine çağrı yaptı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ Kocaeli’de gösterildi 

SONRAKİ HABER

Batman’da çocuklar iş makinesi kullanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...