24 Eylül 2017 16:45

‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ Kocaeli’de gösterildi 

Yönetmen İmre Azem’in Türkiye’deki demokrasi mücadelesini anlattığı “Uçurumun Kıyısında Türkiye” adlı belgesel Kocaeli’de gösterildi. 

Paylaş

“Ekümenopolis” filminin yönetmeni de olan İmre Azem, Türkiye'de verilen demokrasi mücadelesini, yeni filmi “Uçurumun Kıyısında Türkiye” ile beyaz perdeye taşıdı. Belgeselinde Azem, Türkiye’de Gezi Direnişi’nden bu yana yaşanan ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hız kazanan demokrasi mücadelesini anlatıyor. Kocaeli’de Alternaif Kültür Merkezi’nde dün gösterilen belgesel öncesi izleyicilere seslenen Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, belgeselin Türkiye’de yaşananlara ışık tuttuğunu vurguladı. 

‘BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Yurdagül’ün açılış konuşmasının ardından belgeseli izleyen konuklar; yönetmen İmre Azem, belgeselde rol alan KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) ihraç edilen Doç. Dr. Gül Köksal ve Genel Yayın Yönetmenimzi Fatih Polat ile söyleşi gerçekleştirdi. İlk olarak sözü alan Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat, birlikte olmanın ihtiyacına dikkat çekti. Ülkede her geçen gün yeni zorlukların yaşandığını aktaran Polat, “Referandum zamanında daha iyi ne yapılabilirdi diye hala düşünüyorum. Ancak ülkede her gün yeni şeyler de oluyor. Meslektaşlarımız içerde ve akademisyenler durmadan ihraç ediliyor. Bu da bize yan yana olmayı, birlikte hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi. 

Polat, konuşmasının sonunda 25 Eylül’de görülecek Cumhuriyet Gazetesi davasına da çağrı yaptı. 

‘KENTİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TERK ETMEDİK’

Dayanışma içerisinde olmanın önemine değinen Doç. Dr. Gül Köksal da, Kocaeli Dayanışma Akademisi’nden (KODA) söz etti. Kendilerinin ihraç edilir edilmez yan yana geldiğini ve neler yapabileceklerini tartıştığını söyleyen Köksal, kenti ve öğrencileri terk etmemek için örgütlü bir biçimde hareket ettiklerini belirtti. KODA’nın yeni dönemde yine etkinliklerine ve çalışmalarına devam edeceğini aktaran Köksal, “Halk için ve aynı zamanda öğrencilerimiz için beraberiz. KODA olarak oldukça örgütlü bir biçimde hareket ediyoruz. Şiarımız kenti ve öğrencileri terk etmemek” ifadelerini kullandı. 

‘BU YAŞANANLAR HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR’

Son olarak belgeselin yönetmeni İmre Azem söz aldı. Belgeseli çekerken çok güzel zamanlar geçirdiklerini söyleyen Azem, belgeselin Türkiye’nin son yıllarına ışık tuttuğunu vurguladı. Ülkede yaşananların herkesi ilgilendirdiğini söyleyen Azem, “Bir ülkede akademisyenler ihraç ediliyorsa bu hepimizi ilgilendirir. Gazeteciler, seçilmiş kişiler içerdeyse hepimizi ilgilendirir. Belgesel bu yaşananlara bir ışık” dedi.

Etkinlik, yönetmen ve oyunculara yöneltilen soru cevaplarla son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da 4.6 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Felçli koluyla molotof atmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa