27 Temmuz 2012 10:43

Yerel yönetimlerin borçları Meclise taşındı

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “borç göstergeleri”yle ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlamasıyla ilgili bir soru önergesi verdi.Tüzel, “Borç Göstergeleri” başlığı altında merkezi yönetim iç ve dış bor&cce

Yerel yönetimlerin borçları Meclise taşındı
Paylaş

HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “borç göstergeleri”yle ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlamasıyla ilgili bir soru önergesi verdi.
Tüzel, “Borç Göstergeleri” başlığı altında merkezi yönetim iç ve dış borçlarının yer almasını ancak yerel yönetimlerin borç stoklarının yer almamasının nedenlerini sordu.

Halkın yerel yönetimlerin borçları hakkında bilgilenme özgürlüğünün bulunduğunu belirten Tüzel, bu bilgilenmenin nereden ve nasıl yapılacağını sordu.  

BORÇ TAKASI YAPILIYOR MU?

Kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin borç takasları yapıp yapmadığını ve yeni dönemde de “karşılıklı” muhasebeleştirme işleminin düşünülüp düşünülmediğini soran Tüzel, yerel yönetimlerin, iç ve dış borçları olmak üzere toplam borcunun miktarı hakkında bilgi istedi. Tüzel ayrıca bu borçların yüzde kaç oranında hazine garantisinde olduğunun da yanıtlanmasını talep etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Biz yaşadık, biz tanığız'

SONRAKİ HABER

‘Sivil Cuma’da Suriyeli Kürtlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...