24 Eylül 2017 12:14

Kocaeli’de eğitim çalıştayı yapıldı

CHP Kocaeli Üniversite Komisyonu Eğitim çalıştayı düzenledi.

Paylaş

İl binasında düzenlenen çalıştaya, Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Emine Çalık, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Atabey ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkan Vekili Feyzullah Divli konuşmacı olarak katıldı. 

CHP Kocaeli Üniversite Komisyonu Başkanı Anıl Deniz Pişkin, üniversiteli gençler olarak gelecek için yeni müfredata ses çıkarmak zorunda olduklarını dile getirdi. 

İlk sözü alan Emine Çalık, “Siyasi iktidar bulduğu her fırsatta istikrardan bahsediyor, ancak eğitim sisteminde 15 yıldır istikrar yok” dedi. 15 yılda 5 tane Milli Eğitim Bakanı’nın geldiğini dile getiren Çalık, “Bu bakanlar eğitimci değil, işletmeci gibi çalıştılar. Öğrencilere ve velilere müşteri gibi davrandılar, Biz TEOG’un gelişine de karşıydık, bu şekilde kaldırılmasına da karşıyız” dedi. 

Türkiye’nin KHK ile yönetildiğini dile getiren Hicran Atabey, “İlk defa Cumhuriyetin ve Atatürk’ün olmadığı, laiklik ve bilim düşmanı bir müfredat var” dedi. Atabey, başta gençler olmak üzere herkesi laiklik ve bilimsel eğitim mücadelesine çağırdı. Feyzullah Divli, müfredata karşı mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Rehber öğretmenlere kulak verin

SONRAKİ HABER

Grup Yorum’dan yeni albüm: İlle kavga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...