27 Temmuz 2012 10:28

TİHV’den bir haftalık rapor

Türkiye İnsan Hakları Vakfının (TİHV) günlük insan hakları raporunun bir haftalık derlemesi yapıldığında cezaevlerindeki insanlık dışı koşulların hâlâ devam ettiği görülüyor.21 Temmuz 2012- 27 Temmuz 2012 tarihleri arasında TİHV’nin yayınladığı günlük insan hakları raporu derlendiğinde, özellikle g&uum

TİHV’den bir haftalık rapor
Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Vakfının (TİHV) günlük insan hakları raporunun bir haftalık derlemesi yapıldığında cezaevlerindeki insanlık dışı koşulların hâlâ devam ettiği görülüyor.

21 Temmuz 2012- 27 Temmuz 2012 tarihleri arasında TİHV’nin yayınladığı günlük insan hakları raporu derlendiğinde, özellikle güneydoğu ve doğu bölgelerinde yaşananlar, sayfalarca hak ihlali olarak karşımıza çıkıyor.

Polisin sadece 5 gün içinde 4 kez kişilerin üzerine ateş açtığı haberlerinin de derlendiği raporda ‘yargısız infaz’ başlıkları raporda sıkça karşılaşılan başlıklardan bir tanesi.

Bölgede süren çatışma sebebiyle, listeyi uzatan  en önemli konu “Güneydoğu’da yaşanan saldırı ve operasyonlar” oldu. Rapordaki derlemelere göre süren çatışma sebebiyle 5 gün içinde 13 genç öldü, 28’i ise yaralandı.

CEZAEVLERİNDE ÖLÜM...

Raporda, bu ve buna benzer pek çok insan hakkı ihlali, gazete ve ajans haberlerinden derlenerek kamuoyuna duyuruluyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orak-çekiç rozeti, Deniz-Mahir posteri suç!

SONRAKİ HABER

'Biz yaşadık, biz tanığız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...