24 Eylül 2017 10:01

İsveç medyasının 2017 teması: Çocuklar satılık değil

İsveç Devlet Radyosu ve İsveç Devlet Televizyonu, insan ticaretine ve çocukların cinsel sömürüye maruz kalmasına karşı kampanya başlattı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Devlet Radyosu ve İsveç Devlet Televizyonu, felaketlere uğrayanlara yardım amacıyla on yıl önce “Müzik Yardımı” adıyla başlattığı kampanyanın bu yılki  temasını “Çocuklar satılık değil” olarak belirledi.

Müzik Yardımı’nın hedefi İsveç toplumunu cinsel amaçlı çocuk ticareti konusunda aydınlatmak ve mağdur çocuklara maddi destek sağlamak. Temanın kamuoyuna duyurulması için yapılan açıklamada cinsel sömürü amacıyla yapılan çocuk ticaretinin milyarlarca doların kazanıldığı bir sanayiye dönüştüğüne ve her dakikada bir çocuğun satıldığına dikkat çekildi.

İnsan ticaretinin yasak olmasına rağmen yoğun bir şekilde sürdürüğünü hatırlatan Müzik Yardımı, “Buna rağmen insan ticareti dünyanın en büyük ve örgütlü  kriminal uğraşına dönüştü ve çocukların vücutları aranan bir ticaret metası oldu. Her yıl 2 milyon cinsel ticarette kullanılıyor. Birleşmiş Milletler’in rakamlarına göre sadece Hindistan’da 1,2 milyon çocuk cinsel sömürüye uğruyor. Örgütler bu rakamın daha fazla olduğunu söylüyor” dedi.

TOPLUMU AYDINLATMAK İÇİN YAPILIYOR

Toplumdaki tabular nedeniyle çocukların cinsel sömürüsünün gizlediğini belirtilen açıklamada mağdur çocukların ağır travmalar geçirdiği ve yaşam boyu olanların etkisinden kurtulamadıkları belirtildi. 

Toplumu çocukların cinsel sömürüsü konusunda aydınlatma çalışmalarını başlatan Müzik Yardımı etkinliği 11-17 Aralık tarihlerinde İsveç’in kuzeyindeki Umeo ilinde yapılacak 6 gün sürecek bir yayınla sonlandıracak.

Üç program yapımcısı camdan yapılmış bir oda içerisinde müzik yayını yapacak. Dinleyici ve izleyicilerin istedikleri şarkı ve türküleri Müzik Yardımı’na yapılacak bağış karşılığında çalacak. 144 saat aralıksız süren etkinliğin tamamı İsveç Devlet Radyosu’nun P3 kanalında bir bölümü de İsveç Devlet Televizyonu’nda yayımlanacak.

Müzik Yardımı, geçtiğimiz yıl savaşın sürdüğü ülkelerdeki çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla kampanya başlatmış ve 49 milyon kron toplamayı başarmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Mahmut Uslu'yu mahkemeye verecek

SONRAKİ HABER

Gazetelerde tehdit ve savaş kışkırtıcılığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...