24 Eylül 2017 09:42

SDG: En büyük iki gaz üretim tesisi IŞİD’den kurtarıldı

Deyrezzor'daki operasyonlarını sürdüren Suriye Demokratik Güçleri, iki kritik gaz tesisini IŞİD'den aldı.

Paylaş

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Deyrezzor kentinin doğusunda bulunan iki büyük gaz tesisinin kontrolünü IŞİD’den aldığı bildirildi.

SDG’nin sitesinden yayınlanan açıklamada, “Savaşçılarımız 09.50’de (TSİ 09.50) Deyrezzor kentinin doğusunda bulunan Ezba ve Conoco tesislerini iki günlük kuşatmanın ardından kurtarmayı başardı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca SDG güçlerinin Fırat nehrinin doğu kıyısını kontrol altına almak için Deyrezzor bölgesinde ilerleyişlerini sürdürdükleri belirtildi.

Daha önce Deyrezzor’da bir Suriyeli gaz şirketinin sözcüsü Emin el Hamid, Sputnik’e verdiği röportajda Conoco tesisinin Suriye krizinden önce ülke genelinde çıkarılan gazın yüzde 35’ini ürettiğini,  Deyrezzor’daki en büyük ve Suriye’nin 3. büyük gaz yatağı olduğunu açıklamıştı.
Fırat’ın doğu kıyısında bulunan gaz yataklarının yanlarında gaz işletme tesisleri de yer alıyor.

YPG'nin de içerisinde yer aldığı SDG birlikleri, Suriye’nin doğusundaki Deyrezzor bölgesinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun desteğiyle operasyona devam ediyor. Deyrezzor’da IŞİD’e karşı operasyon sürdüren Suriye ordusu güçleriyle SDG arasındaki gerilimin artması bekleniyor. Şam hükümeti bölgedeki enerji kaynaklarını Kürt güçlerine bırakmak istemiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nazilerin atom bombası programı başarılı mı olmuştu?

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 31 bölge, 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...