27 Temmuz 2012 09:54

Damacanalardaki mikroplar yandaş mı?

DEMOKRAT Parti (DP) Sağlık İşleri Başkanı Dr. Nevzat Şahan, içinden sağlığa zararlı maddelerin çıktığı belirtilen damacana sularını piyasaya veren firmaların açıklanmasını istedi.Şahan yazılı açıklamasında firmaların dolum sırasında denetime tabi tutulmadığını iddia etti. “Sağlık Bakanlığı halkımıza mikroplu su i&cce

Damacanalardaki mikroplar yandaş mı?
Paylaş

DEMOKRAT Parti (DP) Sağlık İşleri Başkanı Dr. Nevzat Şahan, içinden sağlığa zararlı maddelerin çıktığı belirtilen damacana sularını piyasaya veren firmaların açıklanmasını istedi.

Şahan yazılı açıklamasında firmaların dolum sırasında denetime tabi tutulmadığını iddia etti. “Sağlık Bakanlığı halkımıza mikroplu su içiren firmaları derhal açıklamalıdır. Bu firmaları bilmek, herkesin hakkıdır. Yoksa bu firmalar yandaş firmalar, bu mikroplar da yandaş mikroplar mıdır? Firmaların kendi kendini analiz ediyor olması ve devletin denetiminin yetersizliği bu sonucu doğurmuştur. Yoksa bu firmalar yandaş firmalar, bu mikroplar da yandaş mikroplar mıdır?​” diyen Şahan, vatandaşın artık ne yiyip-içeceğini, kime güveneceğini şaşırmış durumda olduğunu bildirdi.

DAMACANA SUYUNDA GÜVEN BUNALIMI

Damacana sularının sağlıksız çıkması tüketicileri ve esnafı tedirginlik ve güvensizliğe itti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın hangi suyu satacağını bilemediğini belirtti.
Palandöken, yaptığı açıklamada, esnafın zan altında kalmaması gerektiğini vurguladı. Damacana sularda yaşanan skandalın büyümesi üzerine esnafın hangi suyu satacağını bilemediğini dile getiren Palandöken, şunları ifade etti:
“Damacana suların incelenmesiyle ortaya çıkan sağlıksız su ile dolum yapıldığı haberleri su satışlarını bıçak gibi kesmiştir. Elinde binlerce ton su kalmıştır. Dere suyu satmak nasıl bir vicdana sığar? İlgili yetkililerimizin detaylı analizlerini bir an önce bitirip sonuçları ve üretici firmaları açıklamasını bekliyoruz. İnsan sağlığı ile oynayanların yanına kalmamalıdır.” (ANKARA)


TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ BİLGİ VERECEK

Tüketici Hakları Derneği de (THD) cumartesi günü saat 12.00’de Derneğin Genel Merkezinde konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyecek. Toplantıda, THD’nin Başbakanlık, TBMM, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına gönderdiği mektupların içeriği ve çözüm önerileri kamuoyuyla paylaşılacak.

ÖNCEKİ HABER

Başbakan buyurmadan asla!

SONRAKİ HABER

Tuğla fabrikasında bir işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...