23 Eylül 2017 21:02

Oymacılık bitme noktasına geldi

Mersin'in Tarsus ilçesinde oymacılık ile geçimini sağlayan Turgay ve Tuncay Doğan kardeşler, meslekte gelecek olmadığını söylüyorlar.

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi’nde yıllarca ağaç oymacılığı yaparak geçimini sağlayan Turgay ve Tuncay Doğan kardeşler oymacılık mesleğine ilginin azalmasından yakındı. 1976 yılından beri oymacılık yapan kardeşlerden Turgay Doğan, oymacılığı İstanbul’da bir Ermeni ustadan öğrendiğini belirtti. Oymacılık yapan bir kaç ustanın kıyıda köşede bir yerlerde sanatını icra ettiğini dile getiren Doğan, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile insanların bu sanata olan ilgisinin bittiğini söyledi. 

‘HİÇBİR GELECEĞİ YOK’

Tuncay Doğan , oymacılığın günden güne bittiğini ve artık para kazanılmadığını aktardı. 

Yaptıkları işi gidebileceği yere kadar götürmeyi düşündüklerini dile getiren Doğan, “Bu işi hobi olarak yapmak isteyenler var; ama bizim öğretebilecek zamanımız yok. Biri çıkıp oğlunu yanımıza getirip ‘Çocuğumu al meslek olarak öğrensin senin yanında kalsın’ dese hadi neyse” dedi. Oymacılık işinin artık bir getirisinin olmadığını ifade eden Doğan, “Bu işi meslek olarak öğrenmek isteyenlere ben kendim öğretmem, çünkü hiçbir geleceği yok. Kimsenin parasız, pulsuz ve sigortasız sıkıntılar içerisinde kalmasını istemem” diye konuştu. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bursaspor ile Galatasaray ligde 97’nci randevuda

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım’dan IKBY'ye yaptırım tehdidi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...