23 Eylül 2017 20:53

Bursaspor ile Galatasaray ligde 97’nci randevuda

5 haftalık yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen Galatasaray, çıkış yakalamak isteyen Bursaspor'a konuk oluyor.

Paylaş

Süper Lig’in 6’ncı haftasında Bursaspor, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda lider Galatasaray’ı ağırlayacak. Karşılaşmayı tecrübeli Hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Süleyman Güneş yapacak. Saat 19.30’da başlayacak olan zorlu mücadelenin 4’üncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu olacak.

Bursaspor, evinde de Galatasaray galibiyetinin özlemini çekiyor. Ligdeki 2008-09 sezonundan itibaren sarı kırmızılı ekibi sahasında ağırladığı üst üste 4 maçı da kazanan yeşil beyazlı ekip, Bursa’da oynanan sonraki 5 maçında ise galip gelemedi. Bu süreçte söz konusu maçların 3’ünü kazanan Galatasaray geçen sezon oynanan son maçta da Bursa’dan 5-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Öte yandan Bursaspor, Galatasaray ile ligde yaptığı son 10 maçı kazanamadı.Sarı kırmızılılar karşısında son galibiyetini 2011-2012 sezonunda evinde 1-0’lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 10 randevuda 4 kez berabere kaldı, 6 kez yenildi.

KADRODA DEĞIŞIKLIK BEKLENMIYOR

Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor’un, Kasımpaşa’yı geçen hafta 2-0 yendikleri maçın ilk 11’ini Bursaspor karşısında da sahaya sürmesi bekleniyor. 

MAÇIN KİLİT İSİMLERİ

Bu akşamki mücadelede Galatasaray’dan Bafetimbi Gomis, Bursaspor’dan ise Pablo Martin Batalla kilit isimler olacak. Gomis, sarı kırmızılı formayla şu ana dek 7 gol ve 2 asist yaparken ligde en fazla gole katkı veren oyuncu konumunda. Batalla ise, ligdeki 5 maçında 3 gol atıp 1 de asist kaydetti.

TRİBÜN REKORU BEKLENİYOR

Bursaspor Kulübünün bazı tribünlerdeki ilk sıralar için bilet satışının açıldığını duyurmasının ardından taraftarın maça olan ilgisi yükseldi. Yaklaşık 25 bin dolaylarında kombine satan yeşil beyazlı ekibin, bu akşam tribün rekoru da kırması bekleniyor. Bursaspor’un iç sahada en çok seyirciye oynadığı maç, 34 bin 622 biletli seyirci ile geçen sezon Fenerbahçe’ye oynadığı karşılaşmaydı.

GÖZLER GOMIS’TE

Süper Lig’de çıktıkları 5 karşılaşmada ağları havalandıran Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis, Bursaspor maçında da gol serisini sürdürmeye çalışacak. İlk 5 haftada attığı 7 golle sarı-kırmızı takımın lige en hızlı başlangıç yapan ikinci oyuncusu konumunda bulunan Gomis, Bursaspor maçında 2 gol atması durumunda Saffet Sancaklı’nın gol sayısını egale edecek. Saffet Sancaklı, Galatasaray formasıyla 1994-1995 sezonunda ilk 7 haftada 9 kez ağları havalandırmıştı.

MUHTEMEL KADRO

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Rodrigues, Tolga Ciğerci, Belhanda, Gomis

Bursaspor: Harun Tekin, Titi, Aziz Behich, Barış Yardımcı, Troost-Ekong, Batalla, Agu, Badu, Jires Kembo-Ekoko, Stancu, Delarge

GÜNÜN MAÇLARI

14:00 Karabükspor - Yeni Malatyaspor
14:00 Sivasspor - Göztepe
16:30 Kasımpaşa - Kayserispor
19.30 Bursaspor - Galatasaray  

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de karton fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Oymacılık bitme noktasına geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...