27 Temmuz 2012 09:54

Başbakan buyurmadan asla!

BAŞBAKANLIK çok tartışılacak bir genelgeyi sessiz sedasız uygulamaya soktu. Yürürlüğe giren genelgeye göre, kamuya ait bütün taşınmaz malların satışı, kirası, devri, takası ancak Başbakanlıktan izinle mümkün!BAŞBAKAN’IN İMZASIYLA YAYINLANDIBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye g

Başbakan buyurmadan asla!
Paylaş

BAŞBAKANLIK çok tartışılacak bir genelgeyi sessiz sedasız uygulamaya soktu. Yürürlüğe giren genelgeye göre, kamuya ait bütün taşınmaz malların satışı, kirası, devri, takası ancak Başbakanlıktan izinle mümkün!

BAŞBAKAN’IN İMZASIYLA YAYINLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait malların, taşınmazların satış, kiralanması gibi üzerinde yapılacak her türlü tasarrufta artık Başbakanlıktan izin alınacak. Genelgeye göre bir metre karelik yer için yapılacak tasarrufta söz sahibi Başbakan.
Resmi Gazetenin 16 haziran tarihli sayısında yayımlanan genelge taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu tarafından deşifre edildi. Baransu’nun “Bu yetki padişahta da yok” başlığıyla haberleştirdiği genelgede şu yazıyor:  
Bakanlıklar dahil, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yetkilerin tamamı Ankara’ya Başbakana devredildi. İşte o çok tartışılacak genelge; “Kamu kurum ve kuruluşları (Belediyeler ve il özel idareleri hariç) ile sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirketlerin, kendi mülkiyetlerinde veya tasarruflarında bulunan taşınmazlarla ilgili olarak; kamu kurum ve kuruluşları, vakıf, dernek veya bunların şirketlerine, gerçek veya tüzel kişilere; satış, kira, irtifak, takas, tahsis, devir vb. her türlü tasarrufa yönelik işlemleri için başbakanlıktan izin alınacaktır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

YÜZ BİNLERCE TAŞINMAZA O KARAR VERECEK

26 haziran itibariyle hazinenin özel mülkiyetinde 3 milyon 634 bin 144 taşınmaz bulunuyor. Bu taşınmazlardan tahsisli olanların sayısı ise 588 bin 146 adet.
Başbakan bu taşınmazlara ait tasarruf yetkisini kendisinde toplamış durumda. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Toplu taşıma ücretsiz olsun’

SONRAKİ HABER

Damacanalardaki mikroplar yandaş mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...