23 Eylül 2017 15:19

İstanbul'daki sayacılar protokol imzaladı: 'Zam ibaresi yok'

5 yıldır artış olmayan parça başı ücretlerine zam isteyen sayacıların İstanbul'daki eylemleri protokol imzalanmasıyla sona erdi.

Paylaş

Parça başı ücretlere zam talebiyle pazartesiden itibaren İstanbul’da iş bırakan sayacıların eylemi sona erdi. Evrensel'e konuşan Sayacılar Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu taleplerinin kabul edildiğini ifade ederken, sayacılar ise imzalanan protokolde zam oranlarına dair bir ibarenin geçmemesinin kaygı verici olduğunu söylüyor.

İstanbul’da yapılan toplantı sonrası yayımlanan protokolde şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği, Türkiye Uyum Ayakkabıcılar Derneği Federasyonu, Ayakkabıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sayacılar Odası ortak istişare toplantısında aşağıdaki kararlar alınarak ortaklaşa imza altına alınmıştır.

- Kayıt dışı saya diken atölyeler ve ayakkabı imalatı yapan işyerleri ile mücadele edilmesi için kurumların ortaklaşa mücadele etmesine ve ayakkabı sanayi site yönetimlerine site içerisinde kayıt dışı işyerlerinin çalıştırılmaması konusunda yazı yazılmasına,
- Sayacı eğitimlerinin hızlandırılması amacıyla TASEV ve diğer kurumlar ile görüşülmesine,
- Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren dernek, eğitim kurumları, federasyon ve odaların temsilcilerinin bulunduğu ortak bir komisyon kurulmasına ve bu kurumun alacağı tüm kararların sektöre duyurulmasına karar verilerek, komisyon üyeleri aşağıdaki gibi düzenlenerek başkanın oluşturulan komisyon tarafından seçilmesine karar verilmiştir: Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği 2 üye, Türkiye Uyum Ayakkabıcılar Derneği Federasyonu 2 üye, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Eğitim Vakfı 2 üye, Ayakkabıcı Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2 üye, Sayacılar Odası 2 üye. Spor Ayakkabıcılar Derneği 1 üye.”

Toplantı sonrası Evrensel'e bilgi veren Sayacılar Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu, “Protokol imzalandı, anlaşmaya varıldı, Pazar gününden itibaren sayacı arkadaşlarımız işbaşı yapacak. Şu an alınan zamlar resmiyete dökülmedi. Ekim ayı sonuna kadar bir liste hazırlayacağız ve işi resmiyete dökeceğiz. Süreci takip etmek için bir komisyon oluşturduk. Talep ettiğimiz rakamları alacağız” diye konuştu.

Protokolü değerlendiren sayacıların bir kısmı ise protokolde zam yapılacağına dair bir ibarenin olmadığına dikkat çekerek bu durumun kaygı verici olduğunu söyledi. Kurulan 11 kişilik komisyonun 3’ü sayacıların yanında, diğerlerinin de büyük patronlardan yana olduğunu ifade eden sayacılar, “Bu koşullarda nasıl zam verilecek?​” diye sordu. Bu koşullarda komisyon başkanının oluşturulan komisyon tarafından seçilmesinin de sayacıların lehine olmadığını ifade eden sayacılar, ayrıca “Yüzde 40 yüzde 30 yüzde 25 oranları vardı. Onlara dair bir açıklama yapılsın” diyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Mehmet Tüm, Bakan Yılmaz'ın istifasını istedi

SONRAKİ HABER

Musa Anter ödül gecesinin yasaklanmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...